недеља, 28 априла, 2024
vesti online

Ugašen portal E- novine

Ugašen portal E- novine

petak, 22.07.2016. u 15:37

Portal „E-novine” prestaje danas, 22. jula, s radom, posle osam godina postojanja, zbog, kako je saopštio glavni i odgovorni urednik portala Petar Luković, nezapamćenog pravosudnog progona i tužbi koje su dovele do blokade računa tog medija.

Luković je naveo da je portal prinuđen na gašenje i zbog „medijskog terora, svekolike mržnje ekstremne desnice i lažne levice, strahovlade Višeg suda i sudskih izvršilaca”.

Urednik E-novina je naglasio i da s ponosom saopštava da taj portal niko nije podržao u borbi za opstanak i da „nije primio nikakve izraze žalosti” zbog gašenja.

„Nije reagovao UNS, naravno ni NUNS, predsednik tog udruženja je tužio E-novine, ni Kuća ljudskih i neljudskih prava, ni Inicijativa ‘Da davimo Beograd’, ni tobožnje kolege iz ‘Danasa’, ‘Večernjih novosti’, ‘Kurira’, ‘Informera’, TV N1, TV B92, ‘Peščanika’, ‘Cenzolovke’, ‘Srbin info’ …’“, rekao je Luković.

Prema njegovim rečima, tom portalu nije se javio niko od predstavnika Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, niti je bilo poziva niti iz jedne ambasade ili Fonda ili Instituta, kako navodi, „inače, velikih zaštitnika ‘slobode medija’“.

„Hvala im na ćutanju. Bilo bi nam neprijatno da nas podrže oni koje preziremo”, rekao je Luković.

„Izuzetak su ‘Politika’, čija je novinarka Višnja Aranđelović jedina napisala tekst o gašenju E-novina, te agencija Tanjug, koja je uvek profesionalno izveštavala o našem radu”, zaključio je Luković. (Politika)