петак, 26 априла, 2024
vesti online

U Bugarskoj uhapšeno 45 navijača Crvene zvezde

Bugarska policija uhapsila je 45 navijača FK Crvena zvezda jer su pravili nerede u letovalištu Sunčev breg uoči jučerašnjeg gostovanja crveno-belih u Razgradu, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tamošnje tužilaštvo već je pokrenulo istragu, pošto se navijači terete za tuču sa policijom, napad na turiste i oštećenje automobila, preneli su beogradski mediji.

„Poveden je postupak protiv odgovornih za tuču koja se dogodila u diskoteci ’Viking’ u naselju Sunčev breg, opština Nesebar. Počinioci su povredili policajce I. Ž. i D. G. iz huliganskih pobuda, za šta je predviđena kazna zatvora od jedne do pet godina”, navodi se u saopštenju bugarske policije.

Dodaje se da je u utorak u 5.07 sati primljen poziv o tuči stranaca u baru „Valhala” zbog čega je poslata patrola. U 5.15 dobijen je još jedan poziv zbog prebijanja policajaca, zbog čega su poslate sve raspoložive policijske snage. Korišćeni su i gumeni meci, ali huligani uprkos svemu nisu prestali sa agresivnim ponašanjem. Nakon dolaska druge grupe policije, huligani su se razbežali, da bi kasnije bilo privedeno devet srpskih državljana. Oko sedam sati druga grupa, opet navijači iz Srbije, pretukli su taksistu i oštetili njegov automobil, zbog čega je privedeno osam navijača. Od ukupno privedenih 45, utvrđen je identitet njih 16, navodi se u saopštenju.

Bugarska policija obavljala je rigoroznu kontrolu na ulasku u Razgrad, popisivala svaku osobu i puštala samo one koji imaju ulaznice, javio je izveštač Tanjuga. Oko 16 časova policija je, kako saznajemo okupila sve navijače i odvela ih u šumu iznad stadiona. Pre ovih incidenata, privedena je jedna grupa navijača jer je u autobusu kojim su doputovali nađena droga.

Mediji su javili da je policija spremna za navijače. Kontrolni punktovi bili su postavljeni na svim prilazima i ulazima u Razgrad, i u okolini stadiona „Ludogorec arena”. Policija je kontrolisala vozila, minibuse i kombije sa srpskim tablicama i detaljno ih pretresala. Navijači koji su imali ulaznice puštani su u grad.

Na ulicama Razgrada je tokom dana bilo dosta pripadnika policije. Navijači su u manjim grupama polazak na stadion čekali u lokalnim kafićima, gde je atmosfera bila mirna, a domaćini veoma ljubazni. Pred početak utakmice, na stadionu bilo mirno, a prostor za navijače na tribinama ograđen je metalnim kavezom. (Politika)