MA koji si ti šef!? Ko te šiša!“, rekao mi je kolega Vladimir Kaluđerović (48) dok smo sedeli u šefovskoj sobi. Onda je naglo ustao, napravio nekoliko koraka, ja sam ustao, a on me je glavom udario po nosu. Usled jakog udarca pao sam na pod, a on me je šutnuo nogom u desnu stranu grudi, seo na mene i nastavio da me udara dok sam ležao u lokvi krvi. Probao sam da ga odgurnem rukama, ali nisam uspeo, jer sam ležao, a on je sedeo na meni.

Ovako priča šef Odeljenja ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Ćupriji Radiša Mladenović (58), koji je zbog frakture nosa i obilnog krvarenja smešten na ORL. Navodi i da mu je nos bio potpuno iskrivljen, da ga je doktorka vratila na mesto i uradila tamponadu da bi zaustavila krvarenje. Snimljena su mu i rebra, ali lekari nisu mogli da se izjasne da li su to nove ili stare povrede.

Doktor Mladenović trpi jake bolove, a dodatna snimanja zakazana su za sutra. Kaže da ne zna zbog čega ga je napao kolega Kaluđerović. Do nesuglasica je došlo u petak nakon vizite pacijentkinje u kojoj ginekolog Kaluđerović nije želeo da učestvuje. Zbog toga ga je Mladenović pozvao u „šefovsku sobu“ na razgovor.

– Pitao sam ga kakav je to način da tokom vizite ne ulazi u bolesničke sobe, da ne pregleda pacijentkinje i ne brine o njima. On mi je rekao da to nisu njegove pacijentkinje i da neće ni da ih gleda. Rekao sam da nisu ni moje, ali da svi lekari treba da učestvuju u viziti i da će morati i on to da radi, jer imam instrukcije od direktora da tako postupim – kaže Mladenović za „Novosti“.

On dodaje da su, dok je on ležao na podu, a Kaluđerović sedeo na njemu i udarao ga, u sobu ušli doktor Gradimir Malešević i glavna sestra Vesna Stajić, koji su pokušali da ga odbrane. Sestri je pošlo za rukom da izvede Kaluđerovića. Kolege su potom Mladenoviću ukazale prvu pomoć, odvele ga na skener i smestile na ORL.

Kaluđerović nije želeo da daje izjave, a v. d. direktora Opšte bolnice Slobodan Gajić nas je za sve odgovore uputio na Ministarstvo zdravlja. On nije želeo ni da nam odgovori na pitanje da li su oba lekara učestvovala u tuči ili je samo Kaluđerović pretukao Mladenovića, da li je pokrenut disciplinski postupak protiv nekoga, niti da li je neko od njih suspendovan sa posla. (Novosti)