четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

ТРАМП ЗАПРЕТИО КИМУ: Води рачуна како се понашаш! Обамина спољна политика је потпуни промашај!

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп данас је поново критиковао претходну америчку администрацију, написавши на свом твитер налогу да је спољна политика претходног председника Барака Обаме била „потпуну промашај“.

Трамп прети Ким Џонгу (Фото: Синхуа, Родонг Синмун)

– Првих 90 дана на функцији председника показало је да је претходних осам година спољна политика била потпуни промашај – написао је Трамп, пренео је „Политико“.

Трампов коментар уследио је након што је заменик севернокорејског министра спољних послова Хан Сонг Рјол оптужио председника за ескалацију тензија на Корејском полуострву кроз поруке на Твитеру и интензивирање војних вежби, рекавши:

„Ратоваћемо ако они тако одаберу“ и након што је у америчком нападу на Сирију коришћена друга по величини ненуклеарна бомба, коју зову „мајком свих бомби“, наводи „Политико“.

Трамп поручио Киму да „мора да води рачуна о понашању“

Председник САД Доналд Трамп је данас, током традиционалног котрљања ускршњих јаја у Белој кући, поручио лидеру Северне Кореје Ким Џонг-уну да „мора да води рачуна о понашању“.

Трамп је тако одговорио новинару Си-Ен-Ена који га је упитао има ли неку поруку за Северну Кореју и Кин Џонг-уна.

„Мора да води рачуна како се понаша“, кратко је одговорио Трамп.

Он је то изјавио након што је са првом дамом Меланијом Трамп означио почетак традиционалног котрљања ускршњих јаја, пренео је АФП.

Ово је први пут да Трамп организује ову манифестацију стару 139 година.

С. Кореја: Наставићемо ракетне пробе на недељном нивоу (Pravda)