петак, 3 маја, 2024
vesti online

TRAMP PRETI DA IZAZOVE HAOS U SVETU Iranski general ODGOVARA: „Sahranili smo mnoge poput njega“

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da SAD neće potvrditi da se Iran pridržava nuklearnog sporazuma. Tramp, međutim, nije poništio sporazum kako je obećao u predizbornoj kampanji. On je pitanje tog sporazuma prepustio Kongresu i drugim stranama koje su potpisale dogovor s Iranom 2015. godine. Međutim, u svom govoru Tramp je osuo paljbu po Iranu, nazvavši režim te zemlje „fanatičnim“ i „opasnim“, optuživši ga da finansira terorizam u svetu. Ubrzo je usledio oštar odgovor Teherana.

Donald Tramp odbio da ratifikuje sporazum sa Iranom, ali ga nije poništio

Foto: Tanjug/APDonald Tramp odbio da ratifikuje sporazum sa Iranom, ali ga nije poništio

Komandant iranske specijalne jedinice Kuds poručio je da su njegove snage „sahranile mnoge kao što je američki predsednik Donald Tramp“.

On je zapretio da će optužbe američkog predsednika protiv Irana naštetiti samim SAD.

– Mi nismo zemlja koja raspiruje rat, ali vojna akcija protiv Irana bi na kraju rezultirala žaljenjem… Trampove pretnje protiv Irana naštetiće Americi. Mi smo sahranili mnoge kao što je Tramp i znamo kako da se borimo protiv Amerike“, javila je agencija Tasnim citirajući generala Ešmaila Ghanija, prenosi „Independent“.

Iranska revolucionarna garda je najmoćnija bezbednosna organizacija Irana, javlja Independent i dodaje da ona drži kontrolu nad velikim delom ekonomije Irana a ima i značajan uticaj na politički sistem.

Tramp je ranije pozvao ceo svet da se pridruži SAD u zahtevu prema Vladi Irana da „prestane sa smrću i uništenjem“, javlja britanski list. (Blic)