субота, 4 маја, 2024
vesti online

TAJNI PLAN Putin i Maduro se domunđavaju kako da ZAOBIĐU SANKCIJE, ali njihove namere mogu da izazovi SUNOVRAT GLOBALNE EKONOMIJE

Rusija i Venecuela mogle bi uskoro da u legalne tokove uvedu svoje kriptovalute, koje razvijaju već neko vreme, i na taj način „zaobiđu“ ekonosmke sankcije koje su im uvele Sjedinjene Američke Države. Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je svom ekonomskom timu da naprave verziju rublje na bazi kriptovalute.

Sorti_bitcoin_sve_vesti_blic_safe_sto

Ekonomija Venecuele i Rusije usko je vezana i zavisi od cene nafte, a obe zemlje se nose sa posledicama ekonomskih sankcija koje im je uvela Amerika. I zato su obe zemlje, u poslednjih nekoliko dana počele da prave pomake u ozvaničavanju kriptovaluta i uvođenjem u legalne tokove.

Međutim, kako prenosi Gizmodo, ništa od ovoga ne zvuči kao da će biti ozbiljno uzeto u obzir.

Ovaj portal je ranije pisao o tome da se čuju glasine da Rusija i Venecuela rade na svojim kriptovalutama, ali vesti koje sada stižu iz tih zemalja pokazuju indicije da će se vrlo brzo „upasti u kriptomaniju“.

Fajnenšl Tajms je objavio da je ruski predsednik Vladimir Putim svom ekonomskom timu naredio da naprave verziju rublje na bazi kriptovalute.

Prošle nedelje venecuelanski ministar za informacione tehnologije Horhe Rodrigez objavio je da je pitanje dana kada će biti puštena kriptovaluta te zemlje „petro“.

Za laike bi ove vesti značile pomak u polju kriptovaluta i njihovom korišćenju. Poznavaoci kriptovaluta venecuelanski „Petro“ ne ocenjuju najbolje, a kažu i da ruska kriptovalita nije ništa bolja, ali da je bar bolje planiraju.

Rodrigez je istakao da će petro biti drugačiji od bitkoina i drugih kriptovaluta jer će biti podržan od strane države i njenih sredstava. Iz vlade Venecuele stigla je potvrda da će pet milijardi barela naftnih rezervi biće iskorišćene kao finansijska podrška petru. (BLIC)