PREDSEDNIK Političkog saveta Crne Gore Svetozar Marović, koji se sumnjiči da je šef organizovane kriminalne grupe koja je opštinu Budva oštetila za nekoliko desetina miliona evra, mogao bi se uskoro naći u centru afere teške oko 100 miliona evra.

Naime, tužilaštvo istražuje poslovanje HG “Budvanska rivijera”, gde je u poslednjoj deceniji na čelu Upravnog odbora bio upravo on. Sumnja se da je raznim poslovima, u koje je umešan i njegov sin Miloš, HG “Budvanska rivijera” oštećena za čak 100 miliona evra!

Istražitelji ispituju poslovanje “Rivijere” u vreme dok je direktor kompanije koja u vlasništvu ima nekoliko hotela sa 3.800 kreveta, bio Vule Tomašević, bivši šef kabineta Marovića u vreme dok je on bio predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora. Na tapetu su ugovori sa pet građevinskih kompanija, za koje se veruje da su povezane sa Milošem Marovićem. Te firme su bile angažovane na rekonstrukciji turističkog naselja “Slovenska plaža” i hotela “Palas”, “Aleksandar” i “Kastel Lastve”, ali i na izgradnji zgrade koju je “Budvanska rivijera” gradila sa poslovnim partnerom Miloša Marovića. Oni ispituju i kako je plaćen koncert muzičke dive Madone, u iznosu od oko četiri miliona evra…

Inače, Marovići su priznali pred specijalnim tužiocem da im je Mujović uzeo 800.000 evra, a potom pustio abrove da je korumpirao tužioce, potvrdili su i crnogorski mediji. Svetozar, koji je poslednjih meseci bio nerazdvojan sa Mujovićem, kazao je tužiteljki Lidiji Vukčević da je do tog novca došao pozajmicama od rođaka i prijatelja… (Novosti)