"Pogledajte sve na snimku": Kako je proteklo suočavanje Bjelogrlića i Antonijevića u sudu 1Foto: FoNet/ Medija centar

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom optužbi za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Gagi Antonijeviću. Incident se dogodio tokom Filmskih susreta u Nišu avgusta 2021. godine.

Suđenje je počelo malo posle 10:30, a Antonijeviću je dozvoljeno da iskaz daje sedeći zbog zdravstvenih problema sa kolenom o kojima je prethodno obavestio sud.

Bjelogrlić i Antonijević tokom suđenja nisu ostvarili nikakav kontakt, tako je bilo i ispred sudnice, a danas je svoj iskaz davao samo Antonijević.

 

On je naglasio da i dalje stoji iza svog prethodnog iskaza koji je dao neposredno nakon događaja sa Filmsikih susreta u Nišu pre tri godine.

Kako je rekao, sa okrivljenim Bjelogrlićem godinama nije imao ni fizičkog kontakta sve dok ga on nije, kako je naveo, „mučki udario sa leđa pesnicom u oko“.

Ovaj incident je, dodao je, „rezultat mržnje“ koju Bjelogrlić navodno gaji prema njemu.

Prema Antonijevićevim rečima, ova „mržnja“ postoji zbog toga što mu je „Bjelogrlić jednom prilikom putem mejla ponudio mito za dodelu sredstava što je Antonijević obelodanio, poslavši mejl svojim kolegama, i prijavio“.

Advokat odbrane pitao je zašto je to prijavio tek četiri godine kasnije i to baš onog dana kada je Grupacija za kinematografiju zatražila smenu predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, na šta je Antonijević odgovorio da se ne seća kada je tačno podneo prijavu.

On je tvrdio da te večeri 23. avgusta 2021. u niškom hotelu Ambasador nije imao apsolutno nikakav kontkat sa Bjelogrlićem, „sve dok ovaj nije prišao i uradrio ga“.

Naveo je i da nakon što se „tuča“ završila niko nije smeo da pozove policiju u strahu od Bjelogrlića. Na kraju je, kako je rekao, sam Antonijević pozvao policiju koja ga je odvela u Hitnu pomoć.

Kada je Antonijević završio svoj iskaz usledila su pitanja advokata Dragana Bjelogrlića. Veliki broj njih sutkinja je odbila jer nisu bila u vezi sa dokaznim postupkom, već su se ticala ranijeg odnosa sa Antonijevićem.

 

Bjelogrlićevi advokati su u jednom trenutku pitali Antoniijevića šta misli o rediteljskom i glumačkom radu okrivljenog.

„Ne komentarišem profesionalni rad svojih kolega, ali o Bjelogrliću kao čoveku mislim sve najgore“, odgovrio je Antonijević i svog filmskog kolegu nazvao korupcionašem i lažovom.

Reakcija okrivljenog Bjelogrlića je izostala.

Na pitanje da li je u noći kada je došlo do fizičkog obračuna između sukobljenih strana, za njegovim stolom sedeo i tadašnji načelnik BIA, Vladimir Vučković, Antonijević je odgovorio da ne može da seti i da ne poznaje dotičnog.

Bjelogrlićev advokat je rekao kako je Vladimir Vučković mogao da iskoristi svoje veze u sudstvu i policiji kako bi pomogao Antonijeviću.

Oštećeni reditelj je ponovo negirao da poznaje tog čoveka.

Na gotovo sva pitanja Bjelogrlićevih advokata koja su se ticala događaja iz hotela Ambasador u Nišu, Antonijević je odgovarao sa „Pogledajte, postoji sve na snimku“.

Na ročištu je saopšteno da će na sledećem glavnom pretresu biti pregledani svi materijali. Radi se, prema rečima sutkinje, o četiri sata snimka. Pretres je zakazan za sredinu marta.

Iskaz Antonijevića komentarisao je i advokat Jugoslav Tintor nakon suđenja.

„Danas smo imali priliku da čujemo Antonijevića koji je tri sata odgovarao na naša pitanja, i u detalje smo raščlanili taj događaj i konačno je izašlo na videlo ono što je bitno, a to je da on nije žrtva kako se predstavlja već i da je on nasrnuo u jednom trenutku na Bjelogrlića, što ovom slučaju daje novu dimenziju i pokazuje da je to bio uzajaman obračun, a ne kako se predstavljalo, Bjelogrli tuče Antonijevića koji se samo brani. On je danas potvrdio da je Bjelogrlića zgrabio što je prvo javno priznanje navodne žrtve Gage Antonijevića“, istakao je advokat Jugoslav Tintor za Nova.rs.

 

N1 Direktno ProGlas: Dragan Bjelogrlić
Izvor: N1 Beograd

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.