уторак, 25 јуна, 2024
vesti online

STANJE NA GRANICAMA

Granični prelaz Šid otvoren je od jutros u 6.15 sati i na njemu važi isti režim saobraćaja za putnička vozila i autobuse, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na tom graničnom prelazu saobraćaj je bio zatvoren od sinoć u 22.10 sati.

 

Građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano, iz okolnih zemalja, da uđu u Hrvatsku, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registovanim u Srbiji, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.
Putnički teminali su na graničnom prelazu Batrovci otvoreni u oba smera, sem što

OPREZ – kiša, mokri kolovozi

 

Kiša, koja je tokom noći padala, uslovila je mokre kolovoze, pa zato AMS S svim vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, kao i da postuju postavljene saobraćajne signalizacije, jer se na mnogim deonicama i dalje izvode radovi.

u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.
Na snazi je, takođe, zabrana ulaska teretnim motornim vozilima na
ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, sem za teretna vozila koja prevoze kvarljivu robu.

 

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, a zadržavanje putničkih vozila se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta, dok se teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavaju višesatno.
Višesatna i duga zadržavanja kamiona su i na graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Mali Zvornik na izlazu trenutno obustavljen. (Blic)