Foto: EPA-EFE/NARENDRA SHRESTHA

Avion kompanije iz Bangladeša iskliznuo je sa piste tokom sletanja i zapalio se, ali su vatrogasci uspeli da ugase požar. Taj dvomotorni avion „Bombardir Deš 8“ poleteo je iz Bangladeša i u više navrata je iznenada menjao pravac letenja pre nego što se srušio u blizini aerodromske piste.

U avionu koji je poleteo iz Dake bila je 71 osoba, a spasioci su morali da rastave letelicu koja je izgorela nakon pada kako bi izvukli ljude, prenela je agencija Frans pres, navodi N1.

Portparol policije rekao je za AFP da je 31 osoba poginula na mestu nesreće, da je devetoro podleglo povredama u bolnici u Katmanduu, a da su još 23 osobe povredjene.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se dim koji se diže sa piste aerodroma. Uzrok avionske nesreće još nije poznat, a zvaničnici aerodroma su naveli da je avion bio „van kontrole“ pri sletanju, navodi Frans pres. Agencije AP i AFP javljaju da je u avionu bilo 33 putnika poreklom uz iz Nepala, 32 državljana Bangladeša, jedan Kinez i jedan državljanin Maldiva.

Dodaje se da je letelica imala četiri člana posade, ali nije navedeno njihovo poreklo.

Nepal se poslednjih nekoliko godina suočio sa brojnim incidentima u aviosaobraćaju, što je loše uticalo na turizam u toj zemlji, piše Frans pres, prenosi N1.(DANAS)