– Za nedelju veče bio je planiran užas do sada neviđen. Crnu Goru su hteli da zaviju u crno kao nikada u njenoj istoriji.

Ovo je večeras u studiju TV Vijesti kazao glavni specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, koji je isprepadao javnost tvrdnjama da je nekoliko grupa od po 12 ljudi spremala čak i “eliminaciju“ SAJ Crne Gore, vojnih snaga, upad u Skupštinu Crne Gore, ali i hapšenje premijera.

– Tu bi ostali zabarikadirani, čak i nekoliko meseci dok im ne dođe pomoć, naveo je Katnić. Odakle nije kazao, ali je utvrio da za sve što kaže ima dokaze, ali ne i snimke hapšenja dela pritvorenih “terorista“, koji su trebali da dobiju oružje na granici Srbije i Albanije, ali da je ono tamo i uništeno.

Koga je i kako uništio na stranoj teritoriji tužilac nije pojasnio, ali je u nekoliko navrtata naglasio da je osim dobro izvedene akcije, o kojoj navodno nije obaveštavao Đukanovića kome se spremalo “hapšenje“, Crnu Goru spasio i Bog i sama sreća…

Katnić, čija ispovest će izazvati još veće polemike oko ovog slučaja, naglasio je da će optužnica protiv uhapšenih biti ubrzo podignuta i ocenio ocenio nepouzdanim transkripte “presretnutih“ razloga koje su objavli prorežimski mediji u Crnoj Gori.

DAČIĆ: SRBIJA NEMA VEZE SA HAPŠENjIMA U CRNOJ GORI