четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

Sanitarna inspektorka tražila poklon kao mito

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su J.Š. (1959) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sumnja se da je J. Š. krivično delo izvršila tako što 5. oktobra ove godine, kao sanitarni inspektor Ministarstva zdravlja nije u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru vlasniku jedne apotekarske ustanove uputila pisano obaveštenje o planiranoj kontroli, već je to učinila usmeno.

„Potom je, nakon inspekcije obavljene 13. oktobra u Lazarevcu, sačinila Zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru u kome nije evidentirala uočene nepravilnosti niti je te nepravilnosti sankcionisala. Za ovu uslugu tražila je poklon u vidu medicinskog sredstva, vrednosti oko 5.000 dinara”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Neposredno nakon sačinjavanja Zapisnika primila je poklon koji je tražila, a uhapšena je istog dana u Lazarevcu. Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenoj J.Š. odredio pritvor do 30 dana. (Politika)