субота, 18 маја, 2024
vesti online

PUTINOV HAJTEK ŠTAB Odavde ruski predsednik nadgleda svet

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas na sastanku komiteta u ruskom Ministarstvu odbrane da će Rusija nastaviti ambiciozni program modernizacije vojske s posebnim naglaskom na nuklearne strateške snage.

Vladimir Putin u kontrolnoj sobi ruskog Ministarstva odbrane

U obraćanju najvišim oficirima, Putin je rekao da su ruske nuklearne snage „značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže i isključivanju mogućnosti velike agresije na Rusiju“.
On je naveo da će vojska dobiti 50 novih interkontinentalnih balističkih projektila, što je značajno više nego što je dobijala prethodnih godina.

 

 
Putin je rekao da se u najskorije vreme planira i modernizacija strateške avijacije, kao i raspoređivanje dve raketne krstarice na borbene zadatke.


Ruski predsednik je istakao da je ruska vojna doktrina „ostala isključivo odbrambena“ uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom.

 

Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine, dodao je Putin.