петак, 3 маја, 2024
vesti online

PROKUPLJE Naslednici izgubili kuću jer ju je sudija prepisala sebi!

Porodica Stevanović trebalo je da nasledi kuću posle smrti rođake Marije Stanković u Prokuplju pre dve godine, ali se iznenada pojavila sudija Zorica Petrović sa svedocima tvrdeći da je vlasnica njoj obećala svoj dom.

Sud Presuda Pravda

Foto: Profimedia

Marijin brat Stevan Stevanović kaže da su nakon sestrine smrti, pošto nema direktne naslednike, pozvana sva braća na ostavinski postupak.

– Tada se, na naše čuđenje, pojavila sudija Petrović i rekla da ima dva svedoka koji će da potvrde da je pokojnica njoj obećala kuću, pošto su bile drugarice. Na osnovu toga obustavljen je ostavinski postupak, a sud je ubrzo priznao iskaz svog sudije i navodni usmeni testament moje sestre. Pokrenuli smo spor, ali je presuđeno u korist sudije, koja je u međuvremenu otišla u penziju. Žalili smo se Apelacionom sudu u Nišu i čekamo konačnu odluku – priča Stevan.

On kaže da je cela njegova porodica bila uverena da će Osnovni sud u Prokuplju pravedno presuditi, ali „ispalo je drugačije“.

– Ispada da te kadija i tuži i sudi ti. Po ovome svako može svakom da uzme imovinu na osnovu izjave dva svedoka – naglašava ogorčeni Stevanović i dodaje da je trebalo da traži izuzeće sudije Petrović i da ne veruje naivno u pravdu.

Preminula Marija Stanković nije imala bliži kontakt sa porodicom, ali nije ostavila nijedan dokument koji bi ukazao na to da bi ona kuću želela da pokloni svojoj drugarici sudiji.

U Osnovnom sudu u Prokuplju kažu da za sada ne mogu da komentarišu slučaj jer je sve sad pred Apelacionim sudom u Nišu.

Sudija: Nisu se brinuli o njoj, a hoće njenu kuću

Zorica Petrović tvrdi da se Stevanovići nikada nisu brinuli o pokojnoj Mariji i da je ona stalno bila uz nju, pa i kada je polomila nogu. (Alo)