четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

PREDSEDNIK

Srbiji je potreban ovakAV predsednik

Srbiji je potreban ovakAV predsednikIzvor: N1

Policija je danas oko 16.30 sati privela petnaestogodišnjeg M.I. koji je na zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu iscrtao grafit dimenzija metar sa metar, na kojem je ispisao „Toma“ i ispod nacrtao muški polni organ.

Kod njega je nađena školska kreda kojom je nacrtao grafit, koji je odmah izbrisan – glasila je vest koju je Blic objavio 26. decembra 2012. godine, pet dana pre nego što je Tomislav Nikolić dočekao svoju prvu Novu godinu kao predsednik.

Na pitanje Blica da li je tačno da je došlo do incidenta i da je zbog toga priveden 15-godišnji dečak, Stanislava Pak, šefica pres službe u Predsedništvu Srbije, tada je rekla: „Od vas sam očekivala nešto kreativnije“.

Četiri godine kasnije, 29. decembra, četrdesetšestogodišnji A.V. prišunjao se zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, iscrtao grafit dimenzija metar sa metar, na kojem je ispisao „Toma predsednički kandidat“ i ispod nacrtao muški polni organ.

Na pitanje da li je tačno da je došlo do incidenta i da je zbog toga priveden 46-godišnji A.V., Stanislava Pak, šefica pres službe u Predsedništvu Srbije rekla je: „Od njega sam očekivala nešto kreativnije“.

Za razliku od onog M.I. koji danas ima 19 godina i željno čeka svoje prve predsedničke izbore sa pravom glasa, četrdesetšestogodišnji A.V. je odmah posle akcije održao konferenciju za štampu na kojoj je potvrdio ono što je krišom kredom nacrtao na zgradi Predsedništva Srbije. Ukratko, rekao je: “Eve ti ga na što ćeš se kandiduješ!”

Životni slogan predsednika Srbije jeste: “Govori srpski da te ceo svet razume”, mada je vremenom shvatio da te na srpskom ne razume baš ceo svet, te je slogan promenio u: “Govori not yet da te razume ceo svet”.

Sve je počelo u septembru kada su ga pitali – da li će se kandidovati na predsedničkim izborima – a predsednik Toma je rekao istorijsko: “Not yet”.

Tada je izgledalo da se njegovi odgovori o predsedničkoj kandidaturi osmišljavaju po konceptu brošure “Engleski u svakoj prilici”. Sa elementima brošure “Engleski u svakoj neprilici”.

Ali je počelo da liči na brošuru “Pravim se Englez u svakoj prilici”.

-Biću kandidat, ili pak neću – suština je poruke predsednika Tome kad ćaska sa vazda navalentnim novinarima.

-Da li to znači: vi ćete biti kandidat, a Stanislava Pak neće? – pitaju vazda navalentni novinari.

-Bio sam jasan, to znači: “Biću kandidat, ili pak neću” – uvek jasno odgovori predsednik Toma.

I onda novinari objave ekskluzivu: “Pak neće biti kandidatkinja SNS na predsedničkim izborima. Toma još vaga”

I kada je konačno pre neki dan predsednik Toma rekao da će svoju odluku saopštiti o Božiću, prazniku Roždestva predsedničkog kandidata SNS, premijer Vučić je dan kasnije rekao istorijsko: “Not yet”, jerbo je naša država koncipirana po brošuri: “Premijer Vučić u svakoj prilici”.

A predsednik Toma je na tradicionalni naprednjački pozdrav: “Not yet”, odgovorio sa: “Vaistinu not yet”.

Tako da je izvesno da je Tomino istorijsko “not yet” sve bliže istorijskom “njet”.

Što ukazuje da je predsednik Toma predsednik svih građana Srbije, sem jednog koji je predsednik svim građanima i svim predsednicima Srbije. Takoreći, ko što i nad popom ima pop i nad predsednikom ima predsednik.

Tako da “Apel 100 javnih ličnosti Saši Jankoviću da se kandiduje” nije bio ništa spektakularno naspram “Apela jedne javne ličnosti Tomi Nikoliću da se ne kandiduje. Bar not yet”.

-Srbiji je potreban ovakav predsednik – rekao je, doduše, predsednik Toma samouvereno koji dan ranije, tumačeći staro Tarabića proročanstvo gde piše: “Jednog dana doći će ovakav predsednik, ako mu to dozvoli onakaAV predsednik”.

A biračko telo je videvši Tomu kako izgovara: “Srbiji je potreban ovakav predsednik”, horski uzviknulo: “Pa gde je ovaj čovek bio do sada!?”

Za svaku dobru objavu predsedničke kandidature najvažnije je da taj dan bude crveno slovo u crkvenom kalendaru – piše u upustvu za objavljivanje predsedničke kandidature.

Prema crkvenom kalendaru Saša Janković je kandidaturu objavio na dan Svetog Spiridona Čudotvorca, retke slave.

-Ajd da ga zejebemo pa mi da objavimo na Sretenje, čestu slavu! – odlučilo je Predsednišrtvo SNS u veoma krnjem sastavu.

Od 42 člana došao je samo jedan koji nije imao grip.

Sretenje Gospodnje slavi se na 40. dan od Božića. Sretenje je, po najnovijem kalendaru, slavi se tačno 40. dan od kada je predsednik Toma obećao da će odlučiti o kandidaturi i tačno 50. dan od kada je premijer Vučić obećao da će zajedno sa predsednikom Tomom odlučiti o kandidaturi o kojoj je predsednik Toma već odlučio pre 40 dana. Ali u sebi.

Postoji teorija da se premijer Vučić plaši samo svoje senke. Slično je i sa medvedima – narod veruje da ako na Sretenje osvane sunčan dan, a medvedi izađu iz jazbine te se uplašeni od sopstvene senke vrate u jazbinu, zima će potrajati još šest nedelja.

I tako će za pedesetak dana svanuti petnaesti februar, Sretenje, dan kada se u Pionirskom parku tradicionalno okupljaju novinari ne bi li videli da li će predsednik Nikolić izaći iz svoje jazbine.

Postoji narodno verovanje da ako predsednik Nikolić na Sretenje izađe iz svoje jazbine i uplaši se svoje senke, kandidat će biti Vučić. Ako premijer Vučić na Sretenje izađe iz svoje jazbine i uplaši se svoje senke, kandidat će biti Vučić.

-A ko će biti kandidat ako na Sretenje medved izađe iz svoje jazbine i uplaši se svoje senke? – pitaće logično novinari.

-E u tom slučaju će biti Vučić! Srbiji je potreban ovakAV predsednik! – kazaće predsednički kandidat A.V. (46) i obrisati ruke od ostataka krede na prstima.

KOMENTARA 96

POSLEDNJI KOMENTARI

slovne karikature

Obožavam Dražu !!! Njegovu tekstovi su kao Koraksove i Petričićeve karikature.