петак, 3 маја, 2024
vesti online

PRAZNIČNI SAOBRAĆAJNI HAOS Kolone na naplatnim rampama

Na putevima u Srbiji saobraćaj je uoči praznika pojačan, a na graničnim prelazima i naplatnim rampama stvaraju se gužve i česti su zastoji u saobraćaju, saopštio je jutros AMSS.

Saobraćaj Saobraćajna gužva Saobraćajni kolaps Kolona automobila

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Povećan protok vozila beleži se i na naplatnim rampama pa tokom dana na pojedinim naplatnim stanicama može biti i kraćih petnaestominutnih zadržavanja.

AMSS savetuje vozačima da zbog toga opreznije voze i budu više strpljivi.

Prema posednjim informacijama Uprave granične policije sa naše strane, na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, na ulazu u Srbiju, zadržavanja su do 30 minuta. Ipak, na društvenim mrežama korisnici razmenjuju informacije prema kojima se na nekim graničnim prelazima čeka i duže.

Na izlazu iz Hrvatske ka Srbiji pojačan je saobraćaj pa su duža i zadržavanja.
Zadržavanja na prelazu Horgoš su do 30 minuta, gde se tokom dana očekuje pojačan saobraćaj.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Podseća se da će i Putevi Srbije iz sektora za naplatu putarine tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno
tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja. (Alo)