четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

Повећање насилних кривичних дела у Немачкој након прилива миграната

Повећање насилних кривичних дела у Немачкој након прилива миграната

среда, 03.01.2018. у 21:12

(Фото Бета/АП)

БЕРЛИН – Студија коју је финансирала немачка влада показала је да је недавни прилив углавном младих, мушких миграната у Немачку довео до повећања насилних кривичних дела, преноси АП.

Наводи се да је у тој студији, објављеној данас, криминолог Кристијан Фајфер користио податке из северне немачке покрајине Доње Саксоније како би проучио утицај доласка избеглица на криминал на том подручју током током 2015. и 2016. године.

АП наводи да студија повећање насилних кривичних дела за 10,4 одсто у тој покрајини у периоду од две године приписује скоро у потпуности избеглицама.

У студији се наводи да је већа вероватноћа да кривично дело почине младе, углавном мушке избеглице које путују саме, уколико осећају да не постоји нада у погледу њихове будућности, као и да већина њих долази из муслиманских земаља које „карактерише мушка доминација”.

Портпаролка немачког Министарства за бригу о породици Верена Херб изјавила је да студија потврђује потребу за веће напоре за интеграцију избеглица и миграната у Немачкој. (Танјуг),(POLITIKA)

3