субота, 27 априла, 2024
vesti online

POČELA TELEVIZIJA HRAM: Program koji će promovisati univerzalne ljudske vrednosti

Crkva će se posredstvom TV Hram približiti vernicima

BEOGRAD – Od Badnjeg dana vernici SPC dobijaju svoju televiziju. Tada, naime, preko mreže kablovskih operatera počinje emitovanje programa TV Hram Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Protojerej stavrofor Stojadin Pavlović, glavni urednik TV Hram, kaže za Kurir da će emitovanje programa početi porukom i blagoslovom patrijarha srpskog Irineja. Tog dana će, takođe, biti emitovan i razgovor s patrijarhom, koji će voditi poznata novinarka Marina Rajević Savić. Ona će, inače, na ovoj televiziji uskoro početi da vodi svoju kultnu emisiju „Dok anđeli spavaju“.

Dok nam pokazuje studio u Svetosavskom domu na Vračaru, Pavlović priča da će TV Hram promovisati hrišćanske i univerzalne ljudske vrednosti.
– TV Hram je, u stvari, započeo rad na Božić 2015. i program je išao na internetu, a od badnje večeri ove godine počećemo sa eksperimentalnim programom, koji će biti emitovan preko kablovskog sistema. Hvala bogu, za godinu dana smo videli da je interesovanje za nastanak televizije pozdravio hrišćanski svet, intelektualci i mladi – kaže Pavlović.

On naglašava da se Crkva posredstvom TV Hram približava vernicima.
– Ljudi bi želeli da vide nešto što nisu u mogućnosti da pogledaju, hteli bi da vide program Crkve u video-izdanju, da na taj način uspostave bolju komunikaciju sa SPC – kaže on.

Pavlović dodaje da će televizija, osim tema u vezi sa verom i SPC, pratiti i rad institucija koje se bave kulturom, prosvetom i zdravstvom. (Kurir)