среда, 21 фебруара, 2024
vesti online

PETI PUT ODLOŽENO SUĐENjE DAČIĆEVOM ČOVEKU: Za to vreme on uredno radi kao visoki diplomata u Atini

BEOGRAD – Odbrana Branka Lazarevića, osumnjičenog za odavanje poverljivih informacija Darku Šariću, ponovo je danas pred početak suđenja zatražila izuzeće tužilaca, pa je početak odložen po peti put za redom do daljeg.

Branko Lazarević (printskrin RTS)

Lazarevićev branilac advokat Veran Zvečar zatražio je izuzeće Republičkog tužioca Zagorke Dolovac, tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića i postupajućeg tužioca u tom predmetu Saše Ivanića.

Zahtev za izuzeće pomenutih tužilaca Lazarevićev branilac je stavio i u maju ove godine, ali je taj zahtev odbijen.

Advokat Zvečar smatra da su tužioci prekršili zakon i prava okrviljenih, tvrdeći da kriju dokaze od odbrane i suda.

On smatra da je svedok saradnik, u postupcima protiv Darka Šarića i drugih, Draško Vuković, lažno svedočio, a da je na njegovom iskazu bazirana i optužnica protiv njegovog klijenta, na kojoj su i advokat Radovan Štrbac, policajac Boris Gara i biznismen Rodoljub Radulović.

Detaljno je obrazložio svoj zatev koji je, kako je rekao, odlučio da stavi nakon uvida u spise predmeta koji se vode protiv Šarića i drugih optuženih zbog šverca kokaina i pranja para.

Nakon odluke o zahtevu za izuzeće biće zakazan novi datum za početak suđenja.

Ovo suđenje je već četiri puta odlagano, prošle godine zbog štrajka advokata, izostanka jednog optuženog, a potom i zbog zahteva za izuzeće, najpre tužilaca, a letos i predstavnika suda.

Oni se sumnjiče da su prenosili poverljive policijske informacije Darku Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine. (Pravda)