уторак, 23 априла, 2024
vesti online

OSIGURANJE ŽIVOTA

DRAMA U BEOGRADU Libijski studenti upali u ambasadu, tražili ostavku predstavnika zbog korupcije

Blic
pre 6 sati
Oko 50 libijskih studenata, koji su ranije danas upali u Ambasadu Libije u Ulici Sime Lozanića 6 u Beogradu, izašli su iz diplomatskog predstavništva. Kako saznajemo, studenti su izašli iz ambasade pošto su im u ovom diplomatskom predstavništvu zapretili da će svi biti poslati u Libiju. Studenti su… »

Odbijanje tužbe i protivtužbe je najlogičnije

Novi magazin
pre 7 sati
Profesor međunarodnog prava Tibor Varadi, koji je bio srpski zastupnik u tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, ocenio je da bi najlogičniji ishod procesa koji pred Međunarodnim sudom pravde vode Beograd i Zagreb po uzajamnim optužbama za genocid bio odbijanje tužbe Hrvatske i… »
RTV: Đurić: Vlada o rešenju Trepče u dijalogu sa Prištinom

Đurić: Vlada o rešenju Trepče u dijalogu sa Prištinom

RTV
pre 6 sati
BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Vlada Srbije potpuno posvećena tome da se rešenje za Kombinat Trepča nađe u dijalogu Beograda i Prištine. „Potpuno smo posvećeni tome da se rešenje nađe u dijalogu Beograda i Prištine, jer je dijalog jedino mesto gde… »

Basurin: U ruševinama u Donjecku uniforme NATO, oružje američke proizvodnje

Blic
pre 8 sati
U ruševinama na aerodromu u Donjecku pronađeni su poginuli borci u NATO uniformama, kao i oružje američke proizvodnje, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin. „Dok smo istraživali zgradu aerodroma pronašli smo veliku količinu oružja američke proizvodnje…. »

Advokati počinju da rade u ponedeljak

Danas pre 6 sati

Beograd – Advokati u Srbiji počeće da rade u ponedeljak, 26. januara, nakon što su usvojene izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, izjavio je juče predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević. Ovu odluku je doneo… »

Dobro je nije strefila srčka! (VIDEO)

Mondo pre 51 minut

Tom Rodžers je napravio kompilaciju snimaka na kojim prepada svoju majku. Njene reakcije su za vrištanje od smeha. Svaki put bi joj prišao s leđa ili bi je čekao iza „nekog ćoška“ u kući i onda bi je uplašio. Ona bi svaki put rekla… »

Priština pokušala da napravi šah-mat, ali nije uspela

Press pre 7 sati

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je večeras da je Vlada Srbije vukla prave poteze da se zaustavi „narstaj“ na Trepču, te da je Priština pokušala da napravi „šah mat situaciju“, ali da u tome nije… »

Traže ukidanje Zakona o radu

Danas pre 3 sata

DS i sindikat „Sloga“ nakon kritike u izveštaju Saveta Evrope. Beograd – Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je juče Vladu Srbije i premijera Aleksandra Vučića da stavi van snage Zakon o radu, a Skupštinu Srbije da ga… »

IZRAČUNAJTE Ko zarađuje više: Čistačica na Tajlandu, taksista u Africi ili vi?

Blic pre 9 sati

Američki CNN kreirao je svetski kalkulator godišnje zarade, pomoću kojeg možete uporediti svoja primanja sa onima u ostatku sveta. Prema podacima CNN-a, prosečna zarada u Srbiji na godišnjem nivou iznosi 728.496 dinara, dok prosečna zarada… »

A ZA PENZIJE NEMA Direktorka PIO fonda vođa jagnjećih brigada Foto

Blic pre 8 sati

Direktorka Penzionog fonda Dragana Kalinović potrošila je 2013. i 2014. najmanje 389.000 dinara iz kase tog fonda na gozbe u poznatim beogradskim restoranima. I dok su penzioneri muku mučili kako da sastave kraj s krajem zbog smanjenja… »

De Kolo u istoriji Evrolige

B92 pre 4 sata

Košarkaš CSKA iz Moskve Nando De Kolo u četvrtak je ispisao nove stranice istorije. De Kolo je u paru sa Milošem Teodosićem predvodio Moskovljane do 14. Uzastopnog trijumfa – ovoga puta pala je Unikaha rezultatom 101:74. Francuski… »

Prosinečki: Nije mi Tole ukrao titulu

Press pre 9 sati

Zvezdi kruna nije rešiča ništa od problema. Trebalo je neko da me pozove i kaže kada je trenutak za tužbu. rekao je bivši igrač i trener crveno-belih. Zvezdi kruna nije rešiča ništa od problema. Trebalo je neko da me pozove i kaže kada je… »

„Diznilend“ izvor širenja malih boginja u Kaliforniji

Press pre 7 sati

Kalifornija se suočava sa manjom epidemijom malih boginja, bolesti koja je u SAD praktično iskorenjena, a većina slučajeva je povezana sa tematskim parkom „Diznilend“, saopštile su danas lokalne vlasti. Kalifornija se suočava sa manjom… »

Umro kralj Saudijske Arabije Abdulah

Blic pre 5 sati

Kralj Abdulah koji je vladao Saudijskom Arabijom od avgusta 2005. godine, umro je u 90. godini, javili su noćas svetski mediji. Abdulaha koji je bio jedan od najstarijih monarha u svetu, na čelu zemlje – najvećeg proizvođača nafte na… »

Petoro tinejdžera svedočilo o bahatom vozaču

Blic pre 10 sati

U istrazi protiv Danila V. (57), bahatog vozača iz Surčina, svedočilo je petoro mladih ljudi na koje je on naleteo automobilom. Tri devojke, među kojima i povređena Sara Marjanović (17), kao i dvojica mladića opisivali su nesreću. Mladići… »

HAOS U BEOGRADU Libijski studenti upali u ambasadu, ambasador traži pomoć policije!

Press pre 10 sati

U Ambasadu Libije u Beogradu danas je upalo oko 20 studenata iz te afričke zemlje, saznaje „Blic“. Prema prvim informacijama, libijski ambasador zatražio je pomoć policije. U Ambasadu Libije u Beogradu danas je upalo oko 20 studenata iz te… »