недеља, 5 маја, 2024
vesti online

OPŠTI RAT JE VEĆ TU: Izrael pod raketnim napadom iz Libana!

Eksplozije odjekuju u severnim oblastima Izraela, rakete se, najverovatnije, ispaljuju s teritorije Libana, saopštio je lokalni izvor.

Ekspolzija u Iraku (Foto: Vikipedija)

„Dve eksplozije su se čule na severu Izraela. Rakete su, najverovatnije, ispaljene s teritorije Libana. Dobijamo informacije o novom nizu raketnih napada s libanske teritorije“, saopštio je sagovornik Sputnjika.

Izraelska vojska pretpostavlja da su na severu zemlje eksplodirale tri rakete koje su ispaljene s teritorije susednog Libana.

„Na severu Izraela su se aktivirale sirene za vazdušnu opasnost. Prema prvim podacima, eksplodirale su tri rakete. Vojska pregleda mesto“, saopštila je vojna pres-služba.

Informacije o žrtvama i razaranju zasad nisu objavljene.

Ranije je saopšteno da je Samir Kantar, jedan od lidera libanskog pokreta Hezbolah, koji je 2008. godine oslobođen iz izraelskog zatvora u okviru razmene zarobljenika, ubijen u subotu uveče tokom raketnog napada na zdanje u oblasti Džarmana u predgrađu Damaska.

Pokret Hezbolah je saopštio da je Kantar poginuo u napadu izraelske avijacije. Izrael nije komentarisao informacije o učešću svoje avijacije u napadu na sirijsku prestonicu. (Pravda)