субота, 27 априла, 2024
vesti online

Oliver Antić: Mihajlovićeva odgovorna za kvar na avionu

Za kvar na vladinom avionu falkon, kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić krenuo u posetu papi Franji, savetnik predsednika Republike Oliver Antić u razgovoru za Danas optužuje isključivo potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu Zoranu Mihajlović. On za naš list tvrdi i da pratioci predsednika koji su bili u avionu u trenutku kvara nisu ugrozili reputaciju institucije predsednika Republike prepričavanjem svojih utisaka, koji su u najvećem delu javnosti ocenjeni kao preterani i suvišni, i istakao da je predsedniku Nikoliću bio ugrožen život, za šta odgovornost snosi Zorana Mihajlović.

U avionu falkon kojim je predsednik Nikolić putovao slučajno je aktiviran prekidač za slučaj nužde nakon što je prosuta kafa po kontrolnoj tabli, a pri poniranju se ugasio i motor broj 3, koji je ponovo upaljen posle nekoliko minuta“, navodi se u dokumentaciji koju je objavilo Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.
– Nesumnjivo da je došlo do kvara motora, sve je to utvrđeno sada, da je avion izgubio visinu, i tako redom… Uzročna veza između kafe i prestanka rada motora je potpuno izmišljena i nema nikakve veze. Isticati neku kafu, a prestao je da radi motor, to je neozbiljno.(Danas)