субота, 27 априла, 2024
vesti online

Oland se nada da je Putin ubeđivao Asada da siđe sa vlasti

Đukanović: Velikosrpski krugovi iz Beograda podržavaju proteste Video

Blic
pre 8 sati
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je večeras da se preko poslednjih dešavanja u Crnoj Gori „vodi ozbiljna strateška borba“ za i protiv širenja NATO-a na Balkan. Đukanović je u intervjuu Federalnoj BiH televiziji ocenio da su „svi napori onih koji su protiv širenja NATO-a, sada usmereni na… »

Amnesti: Egipatska policija napala centar za obuku novinara

Novi magazin
pre 7 sati
Maskirani i naoružani pripadnici egipatskih snaga bezbednosti pretresli su kancelariju Fondacije „Mejda“ za razvoj medija u Kairu koja obučava i pomaže novinarima, što predstavlja poslednji napad na sloboodu štampe u toj zemlji, saopštila je danas međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava… »

Štajnmajer: Izbeglička kriza ne sme da izazove nove sukobe na Balkanu

Blic
pre 10 sati
Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer upozorio je danas da se ne sme dopustiti da sporovi oko pograničnih reagovanja na evropsku izbegličku krizu dovedu do novih sukoba među zemljama bivše Jugoslavije. „Moramo da ozbedimo, pre svega, da kretanje izbeglica ne donese nove sukobe u region u… »
RTS: Vikiliks objavio lične podatke šefa CIA

Vikiliks objavio lične podatke šefa CIA

RTS
pre 6 sati
Organizacija za uzbunjivanje „Vikiliks“ objavila je lične podatke Džona Brenana, šefa Centralne obaveštajne agencije, do kojih je došla posle hakerskog napada na njegov privatni nalog. Dokumenti koji su večeras objavljeni ne sadrže preterano osetljive podatke, ali je CIA, svejedno, „prilično… »

Jahjaga i Mustafa pozdravili preporuku za prijem Kosova u Unesko

Blic pre 9 sati

Najviši kosovski zvaničnici pozdravili su današnju odluku Izvršnog saveta Uneska da Generalnoj konferenciji preporuči da primi Kosovo u članstvo te organizacije. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga odluku koju je Izvršni savet Uneska doneo… »

Tanasković: Iako je glasanje bilo nepovoljno, možemo da budemo zadovoljni

Blic pre 9 sati

Ambasador Srbije u Unesko Darko Tanasković izjavio je da, iako je glasanje Izvršnog saveta Uneska bilo nepovoljno za Srbiju, ova zemlja može biti zadovoljna jer se pokazalo da će na Generalnoj konferenciji biti mnogo teže ostvariti… »

Ubistva u Sjeverinu – 23 godine

B92 pre 6 sati

RTV: Danas se navršava 23 godine od ubistva u Sjeverinu

Danas se navršava 23 godine od otmice i ubistva 16 građana bošnjačke nacionalnosti iz Sjeverina koje su počinili pripadnici paravojne formacije “Osvetnici”. Komemoraciji, koja će povodom godišnjice stradanja žrtava iz tog mesta biti… »

Vremeplov: Otvorena Spomen zbirka Pavla Beljanskog

RTV pre 3 sata

RTV: Vremeplov: Otvorena Spomen zbirka Pavla Beljanskog

NOVI SAD – Na današnji dan 1961. godine u Novom Sadu je otvorena Spomen-zbirka Pavla Beljanskog. Srpski pravnik i diplomata Beljanski bio je kolekcionar koji je sakupio najcelovitiju zbirku umetničkih dela srpskog (i jugoslovenskog)… »

EKSKLUZIVNO Velika poreska pljačka

Blic pre 8 sati

„Dunav osiguranje“ i „Unika neživotno osiguranje“ utajili su 40 miliona dinara poreza, a pod lupom poreznika još je pet osiguravajućih kompanija. Poreska uprava već je podnela krivične prijave nadležnom tužilaštvu protiv odgovornih lica u… »

Dobri izgledi da zlato 2015. završi sa dobitkom

Gde investirati pre 6 sati

Slabiji dolar, usporavanje globalne ekonomije i spekulacije da će američka Centralna banka do kraja godine zadržati kamatne stope nepromenjene glavni su razlozi da bi plemeniti metal mogao da nadoknadi ovogodišnje gubitke. Uz to,… »

Liga šampiona: Slavili Atletiko, Galata, Malme, Siti i Volfsburg

Večernje novosti pre 7 sati

CSKA je poveo protiv Junajteda, ali su Englezi kući odneli bod (1:1), derbi u Parizu odigrali su PSŽ i Real bez golova, kao i u Torinu Juventus i Menhengladbah. Fudbaleri Pari sen Žermena i Real Madrida igrali su u Parizu bez golova (0:0),… »

Srnić ubrao “lale”

Danas pre 7 sati

Vezni igrač Zvezde het-trikom obeležio pobedu nad Vojvodinom u zaostalom meču 13. kola domaćeg prvenstva – 3:0 (1:0). – Fudbaleri Crvene zvezde ne nameravaju da se zaustave u domaćem prvenstvu, a veću prepreku nije predstavljala ni… »

Oland se nada da je Putin ubeđivao Asada da siđe sa vlasti

Blic pre 9 sati

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je nadu da je cilj današnjeg iznenadnog susreta predsednika Rusije i Sirije Vladimira Putina i Bašara el Asada u Moskvi bio da se sirijski lider ubedi da sidje sa vlasti. Bašar al Asad i Vladimir… »

Vikiliks objavio privatne imejlove direktora CIA

Blic pre 6 sati

Na sajtu Vikiliks danas je objavljen deo sadržaja privatnih imejlova direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džona Brenana. Džon Brenan Materijal je verovatno dobijen od hakera koji je za list Njujork post izjavio da je… »