субота, 4 маја, 2024
IstaknutoSportVesti

Novakov problem niotkuda

Novak ĐokovićFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Postoji mnogo stvari za koje možete da se spremite u velikom finalu grend slema, ali uvek postoji tih 10 odsto koje zavise od razloga na koje ne možete da očekujete. To može da se desi i ove nedelje.

Foto: Nova.rs

Nakon 13 dana povremenih peščanih oluja na stadionu „Filip Šatrije“ ovog puta bi sve moglo da bude potpuno drugačije.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

Vremenska prognoza pred finale Rolan Garosa u kom se sastaju Novak Đoković i Kasper Rud kaže da je izuzetno velika šansa da dođe do kiše. Sa sigurnošću od 74 odsto će u nedelju od 15.00 padati kiša. Postoji mogućnost da se stvari promene do samog susreta, ali po sadašnjoj prognozi se očekuje da drugi put u toku ovog Rolan Garosa dođe do zatvaranja krova.

Malo ko je to mogao i da pretpostavi nakon 13 dana savršenog vremena ukoliko ne računamo vetar koji je posebno pravio probleme Đokoviću protiv Karena Hačanova. Ovog puta će se finale Otvorenog prvenstva Francuske možda igrati čak i u dvoranskim uslovima koji svakako odgovaraju Novaku, ali dodatno otežavaju pripremu meča.

Novak je istakao da je meč više od 50 odsto dobio ukoliko odradi dobru pripremu, a ovog puta je morao da sprema i plan B u slučaju da zaista bude zatvoren krov. Rud je neugodan rival i sigurno neće na meč izaći sa belom zastavom, pa Đoković ne sme da napravi grešku. moraće i meč da bude pripremljen savršeno, ali i da se računa na mogućnost zatvaranja krova.

To će podići temperaturu, povećati vlažnsot i možda stvoriti probleme sa disanjem dvojice igrača. Takvi problemi su Novaka u ranoj fazi karijere skupo koštali.

Ovog puta Novak ne želi da napravi nijednu jedinu grešku jer mu jedna pobeda sada donosi 23. grend slem, prvo mesto na svetu i mnogo jedinstvenih dostignuća.

BONUS VIDEO Đoković osvojio prvi set protiv Norija u Rimu