понедељак, 29 априла, 2024
vesti online

NEMA KRAJA PODMUKLOSTI: Siniša Mali lažima krije svoj lopovluk!

Čelnik Beograda požalio se da ga je državni funkcioner savetovao da lažnim optužbama napadne medije koji pišu o njegovim aferamaBEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dobio je nalog od jednog visokog državnog funkcionera da se lažima brani od optužbi za brojne finansijske malverzacije i koruptivne radnje u kojima je učestvovao, a o kojima su prethodnih nedelja pisali mediji, između ostalih i istraživačka mreža Krik, saznaje Kurir!

Ovo je, kako saznajemo, i sam gradonačelnik Beograda, i to bez pardona, priznao pred novinarima u jednoj od redakcija!

Zaradio milione

– Malom je, kako je sam priznao, taj visokopozicionirani državni službenik (ime poznato redakciji) savetovao da novinare i medije koji objektivno izveštavaju o muljanjima i kriminalu u kojima je gradonačelnik Beograda zaradio milione okarakteriše kao lažove i reketaše – ispričao je za naš list jedan od novinara, koji je čuo od gradonačelnika kako o ovome opušteno govori:
– Tom prilikom Mali je otkrio i da mu je taj uticajni funkcioner čak na parčetu papira napisao sumu novca koju treba da da nekim medijima kako bi prestali da pišu o njemu(?!). Svi smo bili šokirani činjenicom da gradonačelnik Beograda opušteno govori o tim stvarima – dodaje naš sagovornik.

Stanovi u Bugarskoj

On, međutim, kaže da se Mali pravdao da je morao da pribegne ovoj strategiji vršenja pritiska na medije, jer je samo na taj način mogao da skrene pažnju javnosti s brojnih afera u kojima je učestvovao i tako sačuva fotelju.

Podsetimo, kako su mediji pisali, za Sinišu Malog vezuju se brojne afere, među kojima su kupovina 24 stana u Bugarskoj, sporna privatizacija „Beopetrola“, nameštanje kupovine državne fabrike „Bratstvo“ svom ocu, ali i neosnovano odobravanje kredita u iznosu od pet miliona evra biznismenu Miroslavu Bogićeviću.

Ovim povodom oglasila se i Agencija za borbu protiv korupcije, koja je navela da će istražiti poslovanje Siniše Malog u Bugarskoj, dok je premijer Aleksandar Vučić poručio da Mali neće biti gradonačelnik ukoliko se za deseti deo optužbi utvrdi da su tačne. (Kurir)