среда, 21 фебруара, 2024
vesti online

Nelegalni prevoznik pretukao inspektora

Vlasnik PP „Evropa bus“ Dušan Janković iz Beograda pretukao je u Šapcu inspektora Milana Drakulića (62), koji je bio na zadatku otkrivanja nelegalnih prevoznika.

Drakulić, inspektor Ministarstva građevine, u Irigu je ušao u autobus „Evropa bus“ i utvrdio dva prekršaja: Irig nije bio na spisku reda vožnje, a autobus koji je vozio na liniji Šabac-Irig-Valjevo bio je registrovan za liniju Novi Sad – Valjevo.
– U autobusu je bilo 50 putnika. Da ne bi bili izbačeni iz autobusa, inspektor je uzeo tablice, i vozaču rekao da će zapisnik napisati na stanici u Šapcu. Po dolasku u Šabac, inspektora je napao vlasnik Janković – priča za „Blic“ izvor upoznat sa slučajem.

Janković je, prema tvrdnji našeg izvora, Drakulića uhvatio za kosu i udarao mu glavu o vrata službenog automobila inspekcije. Iako ga je Drakulić upozorio da je srčani bolesnik, Janković nije prestajao da ga udara.
– Janković je vikao da njega niko ne sme da kontroliše, a zatim je iz inspektorovog vozila uzeo zapasnik i fotoaparat sa snimcima prekršaja – kaže naš izvor.
Inspektor je ostao da leži sve dok ga nije ugledala jedna putnica i pozvala Hitnu pomoć. (BLIC)