субота, 4 маја, 2024
vesti online

NAVIJAČI BEŠIKTAŠA IZBOLI GOSTA IZ MOSKVE Rus pokazao tri prsta turskim navijačima!

U Turskoj gosti nisu bezbedni. Po ko zna koji put navijači turskih klubova napravili su incident uoči sportskog događaja.

Jedva se  izvukao:  Navijač  Lokomotive

Jedva se izvukao: Navijač Lokomotive, Foto: Promo

 

U sredu uveče, dan pre utakmice četvrtog kola Lige Evrope između Bešiktaša i moskovske Lokomotive, domaći huligani izboli su Rusa koji je došao da bodri svoj klub. Na sreću, iako je bilo mnogo krvi, ubodna rana nije bila duboka niti je došlo do povrede nekog vitalnog organa, pa su lekari otpustili ruskog državljanina iz bolnice posle ukazane pomoći. Turska policija je saopštila da je istraga pokrenuta. Dok su ga krvavog prevozili u kolicima, Rus je pred kamerom pokazao tri prsta, srpski nacionalni simbol, zbog kojeg je srpski reprezentativac Duško Tošić, član Bešiktaša, takođe na meti huligana.

Navijači Fenera  divljali u Amsterdamu

Navijači Fenera divljali u Amsterdamu, Foto: Promo

Nije poznato da li je Rus upoznat s ovim slučajem, ali je svakako dobro prošao ako se uzme u obzir da su Turci neretko nanosili povrede opasne po život i prošle godine ubili navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića pred meč s Galatasarajem u Evroligi. Ubica je nedavno osuđen na 25 godina zatvora. Pre 15 godina, u Istanbulu su takođe navijači Galatasaraja ubili dva navijača Lidsa pred polufinale UEFA kupa, a nebrojeno puta su inicirali tuče i kamenovali autobuse i s igračima i s turistima. (Alo)