уторак, 14 маја, 2024
vesti online

Nakupio 240 prijava, a ima samo 14 godina

Policija je uhapsila maloletnika (14) koji je pokušao da ubije Sirijca na Voždovcu, a koji u svom dosijeu ima čak 240 krivičnih prijava.

Nasilje: Napuštena kuća u kojoj je maloletnik pokušao nožem da ubije Sirijca

Maloletnik je 2. marta napao državljanina Sirije u napuštenoj kući u beogradskom naselju Voždovac i pokušao da ga ubije nožem. Kada ga je policija privela, otkriveno je da se radi o višestrukom razbojniku, koji u svom krivičnom dosijeu ima čak 240 prijava za razna krivična dela. On je, prema prijavama, poznat po svojoj surovosti i bezobzirnosti prema žrtvama koje je pljačkao. Tukao je i mučio žrtve sve dok mu ne daju novčanik ili torbu. Šokantan je podatak da ima samo 14 godina.
– On je u decembru napunio 14 godina i tek tada je postao krivično odgovoran. Veliki broj krađa, razbojništava, pljački i teških krađa izvršio je pre svoje 14. godine i za to ne može da bude procesuiran. Ipak, on je s kriminalnim poslovima nastavio i kasnije. Uhapšen je i sproveden sudiji za maloletnike Višeg suda – kažu u MUP.

Roditelji osuđeni
Braća privedenog maloletnika su u svojim dosijeima imala oko 300 krivičnih prijava za ista dela kao i dečak koji je uhapšen juče. Dvojica braće su trenutno pod nadzorom Centra za socijalni rad, dok su njihovi roditelji Đuro Nika i Katica Nikolić osuđeni na po četiri godine zatvora zbog zanemarivanja dece.

 

Prema podacima policije, ovaj maloletnik je pljačkao i sa braćom I. N. i J. N., koji su uhapšeni posle napada na pesnika Rašu Popova u novembru prošle godine.
– Nekoliko pljački i razbojništva su izvršili zajedno. Bili su ista ekipa. Posle hapšenja braće, maloletnik je nastavio da radi sam i postajao je sve brutalniji, što pokazuje napad nožem na Sirijca. Sada je priveden i očekujemo da bude sudski procesuiran – ističu u MUP. (Blic)