субота, 4 маја, 2024
vesti online

NAJNOVIJE

Vesti dana

Doneta presuda u sporu između Srbije i Hrvatske

Novi magazin pre 6 sati

Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je presudu po uzajamnim tužbama za genocid Hrvatske i Srbije, koja će, uz obrazloženje, biti saopštena u prvoj nedelji februara, piše beogradska štampa.
Stručna javnost, prenose „Politika“, Danas“ i Večernje novosti“, ocenjuje da najveće izglede ima odluka o odbacivanju obe tužbe. Kako navodi „Politika“, još se u strogoj tajnosti drži šta stoji u ovoj odluci, ali stručnjaci za… »

Štrajk rudara Trepče se širi

Novi magazin pre 7 sati

Štrajk rudara Trepče poprima sve ozbiljnije razmere, a zdrastveno stanje nekih rudara koji su od jutros u jami na „desetom horizontu“ na 650 metara ispod površine zemlje, pogoršava se, javljaju prištinski mediji i dodaju da se protest širi i na druge rudnike.
U štrajk su, kako prenose mediji, ušli i rudari rudnika Kišnica i Ajvalija, koje bi trebalo, svakog trenutka da poseti glavni menadžer Trepče Ahmet Tmava kako bi ih ubedio da izađu i prekinu štrajk. Tmava je prethodno posle… »

Faktor plus: Opoziciji ukupno 20 odsto glasača

Novi magazin pre 7 sati

Sve opozicione partije u Srbiji ukupno imaju u ovom trenutku nešto više od 20 odsto podrške građana, što je čak dva i po puta manje od Srpske napredne stranke, koja ima 51,2 odsto podrške građana Srbije, piše list „Danas“.
Ukoliko bi se izbori održali ovih dana u Srbiji, jedina opoziciona partija koja bi samostalno prešla cenzus i ušla u parlament bila bi Demokratska stranka, koja prema istraživanju agencije Faktor plus ima podršku od 6,6 odsto…. »

Prisluškuju sve redom

Vesti online pre 21 sat

B92: Janković: Dobijam pretnje

Izjava zaštitnika građana Saše Jankovića da se Vojno-bezbednosna agencija bavi sindikalnim liderima, nosiocima pravosudnih funkcija i političkim strankama, otvorila je pitanje da li i dalje srpske tajne službe, odnosno VBA, nezakonito prisluškuju, prate i mešaju se u civilne poslove.
Prema zakonu, VBA se isključivo bavi zaštitom pripadnika i objekata Vojske Srbije i strogo je zabranjeno da se bave nečim drugim. Međutim, zakonska pravila su tako široka, da tajne službe mogu nezakonito da prisluškuju građane, a… »

Trojicu sumnjiče za likvidaciju novinara Milana Pantića

Večernje novosti pre 4 sata

„NOVOSTI“ SAZNAJU U likvidaciju umešani D. T., sada državljanin Nemačke, kao i Z. O. i S. K. iz BiH
KOMISIJA koja istražuje ubistvo novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića došla je do informacija koje bi mogle da rasvetle zločin počinjen 2001. godine u Jagodini! Kako „Novosti“ saznaju, postoje… »

Mihajlović: Srbija ne uslovljava briselski dijalog Trepčom

Press pre 7 sati

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je, u izjavi za „Danas“, odbacila tvrdnje da Srbija uslovljava briselski dijalog odustajanjem Prištine od nacionalizacije „Trepče“.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je, u izjavi za „Danas“, odbacila tvrdnje da Srbija uslovljava briselski dijalog odustajanjem Prištine od nacionalizacije „Trepče“. „Srbija nikoga ne uslovljava, naprotiv, svakim svojim… »

Spasiocu iz jevrejskog marketa dodeljeno francusko državljanstvo

Blic pre 8 sati

Francuske vlasti proglasile su zaposlenog u jevrejskoj radnji, muslimana poreklom iz Malija, koji je spasao mušterije tokom terorističkog napada u Parizu herojem i dodelile mu francusko državljanstvo.
Ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev pohvalio je Lasanu Batilija za hrabrost i heroizam, na ceremoniji na kojoj mu je, u prisustvu premijera Manuela Valsa, dodeljeno francusko državljanstvo. Kaznev je rekao da je „Batilijev… »

Zagreb: Protiv franka uz pomoć Orbanovih zakona?

Mondo pre 5 sati

Mađarska šalje u pomoć Hrvatskoj dva zakona kojima je ona rešila problem građana koji su gracali pod kreditima u švajcarskim francima, javili su hrvatski mediji.
Nakon što je Vlada sa današnje telefonske sednice u hitnu skupštinsku proceduru uputila izmene Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojima će kurs franka biti fiksiran na 6,39 kuna na rok od godinu dana, premijer Zoran Milanović se… »

Klimkin: Aerodrom Donjeck je naš

Press pre 10 sati

Šef ukrajinske diplomatije Pavel Klimkin izjavio je danas da „saopštenje ruskog Ministarstva inostranih poslova da aerodrom Donjeck po dogovorima iz Minska treba da pripadne ekstremistima“, nije osnovano, prenela je ukrajinska agencija Ukrinform.
Šef ukrajinske diplomatije Pavel Klimkin izjavio je danas da „saopštenje ruskog Ministarstva inostranih poslova da aerodrom Donjeck po dogovorima iz Minska treba da pripadne ekstremistima“, nije osnovano, prenela je ukrajinska… »

Putin dao zeleno svetlo: Po hektar zemlje svim stanovnicima Dalekog istoka

Vesti online pre 8 sati

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin podržao je predlog da besplatno bude dodeljen do jedan hektar zemlje svakom stanovniku ruskog Dalekog istoka i onima koji tamo žele da žive.
Predlog o davanju zemlje Putinu je na sastanku izneo vicepremijer, ovlašteni predstavnik predsednika u Dalekoistočnom federalnom okrugu Jurij Trutnjev. – Želimo da predložimo stvaranje mehanizma za besplatnu dodelu zemlje svakom… »

Pomoćnik državnog sekretara SAD u sredu u poseti Kubi

Večernje novosti pre 6 sati

Pomoćnik državnog sekretara SAD za pitanja zapadne hemisfere Roberta Džejkobson sutra će otputovati u Havanu gde će boraviti do 24. januara
Pomoćnik državnog sekretara SAD za pitanja zapadne hemisfere Roberta Džejkobson sutra će otputovati u Havanu gde će boraviti do 24. januara, kako bi iskoristila ranije isplanirane pregovore o migraciji da pokrene razgovore sa… »

Njujorčanin osuđen na zatvorsku kaznu zbog podrške Al Kaidi

Blic pre 6 sati

Njujorčanin Vesam El-Hanafi, koji je poslao 67.000 dolara i pružao podršku terorističkoj mreži Al Kaida, osuđen je danas na 15 godina zatvora.
El-Hanafi (39), koji je rođen u Bruklinu, izjavio je da je proveo gotovo pet godina od dana hapšenja, razmišljajući o svojim postupcima. „Nisam samo napravio pogrešne izbore. Napravio sam najgore izbore“, rekao je El-Hanafi dok… »

U Zvezdi razmišljaju o napadaču poput Orlandića

Press pre 8 sati

Crveno-beli su gotovo uvek osvajali titule kada su imali rasnog strelca u timu, koji je često bio i golgeter Lige. Joviću ima prednost u odnosu na Despotovića
Crveno-beli su gotovo uvek osvajali titule kada su imali rasnog strelca u timu, koji je često bio i golgeter Lige. Joviću ima prednost u odnosu na Despotovića JEDAN od legendarnih asova Crvene zvezde, Darko Pančev, odavno je… »

Ana Ivanović definitivno ne igra u Fed kupu

Press pre 7 sati

Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović neće braniti boje nacionalnog tima u mečevima Evro-afričke zone Fed kupa u Budimpešti pošto je polomila prst na nozi i potreban joj je odmor.
Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović neće braniti boje nacionalnog tima u mečevima Evro-afričke zone Fed kupa u Budimpešti pošto je polomila prst na nozi i potreban joj je odmor. Posle rane eliminacije na Otvorenom… »

Gaćinović: Partizan me nije zvao

Press pre 8 sati

Znam samo da postoji priča o odlasku u inostranstvo, ali još ništa nije konkretno pa ne bih govorio o kom klubu je reč, kaže mladi napadač Vojvodine
Znam samo da postoji priča o odlasku u inostranstvo, ali još ništa nije konkretno pa ne bih govorio o kom klubu je reč, kaže mladi napadač Vojvodine NIKO iz Humske nije zvao talentovanog napadača Vojvodine. Mijat Gaćinović (19),… »