уторак, 14 маја, 2024
vesti online

MNOGO JE VOLI Predsednik opštine zaposlio ljubavnicu u kabinetu!

Predsednik opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac imenovao je svoju dugodišnju ljubavnicu iz Kruševca Jasminu Mijajlović za svog pomoćnika za poljoprivredu i ekologiju.

Jugoslav Stajkovac

Predsednik opštine Jugoslav Stajkovac, Foto: Gvozden Zdravić

Dok građani i političke stranke Župe na svakom koraku osuđuju njegov postupak, dotle u kabinetu Stajkovaca kažu da „on ne želi bilo šta da kaže o ovoj temi“.

Stajkovac je, kao svog trećeg pomoćnika, imenovao Mijajlovićevu od 1. jauara ove godine, ali je zato njenu platu od oko 70.000 dinara predvideo planom budeža opštine za 2017. godinu, koji je usvojen krajem decembra prošle godine.

Pored plate, od prvog dana službovanja u Aleksandrovcu Mijajlovićeva uživa i privilegije koje ima predsednik opštine, odnosno njen emotivni partner.

Jasmina Mijajlović

Stručnjak za poljoprivredu i ekologiju Jasmina Mijajlović, Foto: Gvozden Zdravić

Svakodnevno je o trošku građana Župe iz Kruševca do Aleksandrovca dovozi i odvozi službeni auto predsednika opštine, koji u oba pravca pređe više od 70 kilometara.

Na pitanje „Alo!“ da li pred građanima oseća grižu savesti zbog imenovanja na javnu funkciju, u kabinetu predsednika opštine rekli su nam, da on ne želi bilo šta da kaže o ovoj temi. Njegova sekretarica je još dodala, da joj je „predsednik opštine izričito zabranio bilo kakakv razgovor sa novinarom „ALo!“.

Odbornici SNS u SO Aleksandrovac ističu, da je postupak Stajkovca „neviđena bruka“.

– Dok građani Župe jedva sastavljaju kraj sa krajem, predsednik opštine Jugoslav Stajkovac ispunjava svoje hirove, dovodeći u kabinet svoju dugogodišnju intimnu partnerku. To je neviđena bruka, ne samo za opštinu, već i Srbiju, jer on nemilice rasipa naš novac u opštinskoj kasi – kažu odbornici naprednjaka u parlamentu Aleksandrovca.

Na pitanje „Alo!“ šta misle o imenovanju Jasmine Mijajlović za pomoćnika predsednika opštine Aleksandrovac, anketirani građani Župe, danas su burno reagovali.

– Umesto da dovodi investitore u Aleksandrovac, Stajkovac po svojoj volji dovodi funkcionere koji nas skupo koštaju. Ko je zapravo ta žena iz Kruševca i zašta je ona stručnjak – pitaju se građani Župe. (Alo)