субота, 4 маја, 2024
vesti online

MINISTARSTVA ZA PUTOVANJA ODVOJILA 4 MILIJARDE Evo ko će u državi najviše putovati u 2017. godini

Budžetom za 2017. godinu predviđeno je da se na putovanja državnih službenika potroši ukupno 4,5 milijardi dinara, otkriva „Blic“. Od tog novca će samo za putne troškove 16 ministarstava biti izdvojene čak četiri milijarde.

Foto: RAS / RAS Srbija

Među onima koji su dobili najviše novca nalaze se ministarstva prosvete, unutrašnjih poslova i odbrane, dok su na začelju te liste ministarstva energetike, sporta i zdravlja.

Zanimljivo je da će pojedine institucije dobiti više novca za putne troškove od nekih ministarstava. Tako, na primer, Republičkom zavodu za statistiku sleduje 25 miliona dinara, a Republičkoj direkciji za robne rezerve 12,1 milion. S druge strane, Ministarstvo energetike dobiće oko 8,6 miliona, a Ministarstvo sporta 9,2 miliona. Za kabinet predsednika Vlade Srbije biće izdvojeno 2,7 miliona.

Prema Zakonu o budžetu za 2017, predsedniku Srbije sleduje 54,1 milion za putovanja, što je pet puta više nego što će dobiti Ministarstvo državne uprave.

Inače, u Zakonu o budžetu za 2017, za svaku ustanovu troškovi putovanja prikazani su pod istoimenom stavkom, bez posebne napomene. Međutim, kako su nam objasnili u pojedinim ministarstvima, novac je obezbeđen i iz donacija i drugih fondova, ali mora da se prikaže u budžetu. Tako u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ističu da su iz budžeta za službena putovanja predviđena 32,4 miliona. (Blic)