среда, 15 маја, 2024
vesti online

Maroviću spremaju još 25 optužnica!

VETOZAR Marović, koji se nalazi u istražnom zatvoru u Spužu od 17. decembra prošle godine pod sumnjom da je bio vođa kriminalne grupe, koja je budžet Opštine Budve oštetila za nekoliko desetina miliona evra, kako se saznaje, privodi kraju pregovore o sporazumu o priznanju krivice sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Maroviću i njegovom pravnom timu postavljen je uslov da mora potpisati priznanje o prihvatanju krivice, u kome bi stajalo da je bio organizator kriminalne grupe od tridesetak osoba, koje su po njegovim instrukcijama, zloupotrebljavajući službeni položaj, omogućili sticanje ogromne imovinske koristi za sve.

Upravo taj detalj je tačka sporenja Marovića i istražitelja, koji su protiv njega obezbedili nekoliko svedoka-saradnika. Kako „Novosti“ saznaju, Specijalni tužilac bi iz rukava mogao da izvuče još najmanje dva „džokera“ protiv visokog funkcionera DPS. Prvi je novih 25 optužnica, a drugi pojavljivanje još jednog svedoka, koji bi njegovu odbranu potpuno razoružao.

Prema prilično pouzdanim informacijama, Marović bi sporazum o priznanju krivice sa SDT trebalo da potpiše do 17. maja, kada mu ističe polugodišnji pritvor. U javnosti se spekuliše da bi u zamenu za priznanje trebalo da dobije zatvorsku kaznu do četiri godine, dok se o visini novčane naknade državi još pregovara. (Novosti)