субота, 4 маја, 2024
vesti online

MALINARI PODIGLI ŠATOR NASRED MAGISTRALE KOD PRIJEPOLJA: Četvoro povređeno u sukobu sa policijom, saobraćaj blokiran, kolone kilometarske

Najmanje jedno lice je privedeno dok je nekoliko njih zadobilo udarce pendrekom. Blokada magistralnog puta i dalje traje, a oko 800 učesnika protesta traži pregovore s predstavnicima Vlade Srbije

Oko 800 malinara iz Prijepolja, Nove Varoši, Užica i drugih opština zapadne Srbije već dva sata drže u blokadi magistralu koja kroz Prijepolje vodi ka Crnoj Gori, a blokada je izazvala opšti kolaps na putu i kolone od nekolio kilometara.

 

Blokada magistralnog puta i dalje traje, a učesnici protesta traže pregovore s predstavnicima Vlade Srbije

 

Malinari su podigli šator na sred magistrale, kao znak da ne nameravaju da odustanu, a taj njihov potez je izazvao totalni prekid saobraćaja u oba pravca.

 

Prekid saobraćaja napravio je kolone dugačke nekoliko kilometara u oba pravca, a putnička vozila i kamioni prolaze kroz Prijepolje da bi mogli da nastave put.

 

Malinari su najpre protestovali zbog najavljene niske otkupne cene, zatim su oko 15. 20 minuta izašli na magistralu i blokirali put ka Crnoj Gori.

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Na protestu je prisutna policija, a malinari su pokušali da probiju njihov kordon, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

 

Umesto najavljenog dvočasovnog mirnog protesta kraj Vladičanskog dvora, proizvođači su u jednom trenutku krenuli magistralom kada su se i sukobili sa policijom, tokom kojih je četvoro proizvođača lakše povređeno.

 

Kako nezvanično saznaje Beta, najmanje jedno lice je privedeno dok je nekoliko njih zadobilo udarce pendrekom.

 

Putnička vozila koja od Zlatibora i Nove Varoši idu ka Crnoj Gori prolaze alternativnim pravcima kroz grad, dok se na magistrali formira veća kolona šlepera.

 

Prema rečima malinara oni su nezadovolnji otkupnom cenom od 50 do 100 dinara po kilogramu maline, i traže da otkupna cena bude najmanje 180 dinara.

 

Malinari su, kako kažu za Kurir, najavili da će ostati tu do daljeg.

 

„Ostajemo sve dok se ne ispune naši zahtevi“, jednoglasni su malinari.(KURIR)