субота, 11 маја, 2024
vesti online

MAĐARSKA: VOJSKA POČELA VEŽBU NA GRANICI SA SRBIJOM

Mađarska: Vojska počela vežbu na granici sa Srbijom

Blic
pre 6 sati
Mađarska armija počela je danas sa vojnom vežbom kako bi pripremila svoje vojnike da čuvaju južnu granicu, izjavio je načelnik Generalštaba general Tibor Benko za agenciju MTI. Mađarska planira da pošalje vojnike da pomognu policijskoj patroli duž granice, preko koje svaki dan dolazi na hiljade… »

Mađari užurbano prebacuju migrante iz mesta Reske

Novi magazin
pre 8 sati
Mađarske vlasti počele su večeras, užurbano, autobusima da prebacuju migrante iz mesta Reske ka, za sada, nepoznatoj destinaciji, a stotine migranata već su prevezeni autobusima, javio je reporter Tanjugu sa lica mesta. Velike su gužve ispred autobusa jer svi žele da što pre napuste poljanu koja se… »

U oktobru sastanak četiri lidera o Ukrajinskoj krizi

Večernje novosti
pre 3 sata
Ruski i ukrajinski predsednici, Vladimir Putin i Petro Porošenko, sastaće se 2. oktobra sa fransuskim i nemačkim liderima u Parizu, kako bi razmotrili napore za rešenje ukrajinskog konflikta. MOSKVA – Ruski i ukrajinski predsednici, Vladimir Putin i Petro Porošenko, sastaće se 2. oktobra sa… »

Austrija: Policija zatvorila put kod Nikelsdorfa zbog izbeglica

Blic
pre 7 sati
Više stotina izbeglica, koje su krenule pešice iz Mađarske u Austriju naterale su austrijsku policiju da zatvori put B10 kod mesta Nikelsdorf. Portparol pokrajinske direkcije policije u Burgenaldu Helmut Marban objasnio je da se oko 800 izbeglica pešice kretalo saobraćajnicom B10 od prelaza… »

Otkazan sastanak Brendea i Vučića

Večernje novosti pre 6 sati

Sastanak predsednika Vlade Srbije Aleksandara Vučića i norveškog šefa diplomatije Bergea Brendea u četvrtak otkazan zbog hitnog povratka ministra u Norvešku. BEOGRAD – Sastanak predsednika Vlade Srbije Aleksandara Vučića i ministra… »

I Rita Ora lobira za Kosovo

Danas pre 10 sati

Priština angažovala poznate ličnosti za kampanju dobijanja članstva u Unesku. Priština, Beograd – Kosovska diplomatija „regrutovala je“ poznate ličnosti za kampanju dobijanja članstva u Unesku, kažu za Danas predstavnici Vlade u Prištini…. »

Andrićgrad građen bez dozvole: Kusturica duguje 600.000 evra za porez

Blic pre 8 sati

Firma „Andrićgrad“, koja je u većinskom vlasništvu Emira Kusturice, mora da plati više od 600.000 evra (1,2 miliona KM) poreza na dodatnu vrednost, jer je utvrđeno da su zgrade u Andrićgradu pored Višegrada izgrađene bez građevinske… »

Očekuju se obilnije padavine

RTV pre 5 sati

RTV: Očekuju se obilnije padavine

NOVI SAD – Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se danas i u noći između četvrtka i petka očekuju obilnije padavine u centralnim, južnim i istočnim krajevima – oko 30 litara po kvadratnom metru za 12 časova, a lokalno,… »

Sirova nafta tri puta jevtinija, a gorivo za trećinu skuplje

Politika pre 8 sati

Gorivo u Srbiji pojeftinilo je u poslednjih mesec i po dana u proseku za oko sedam dinara po litru, pa se benzin prodaje po ceni od oko 138, a dizel od 139,9 do 142 dinara u zavisnosti od vrste. S pravom ili ne, tek vozači smatraju da bi… »

Ugovor o Brezovici stupa na snagu u oktobru

Beta pre 5 sati

Ugovor između Vlade Kosova i francuskog konzorcijuma o ustupanju zemljišta na Brezovici na 99 godina, stupiće na snagu u oktobru, nakon što obe strane ispune ugovorne obaveze, rekli su zvaničnici vlade za portal Zeri.info. Portal navodi da… »

Francuzi se izvukli: Lovernj sprečio čudo i nokautirao Ruse

Blic sport pre 7 sati

Košarkaši Francuske su posle žestoke borbe savladali selekciju Rusije sa 74:67 (16:24, 18:12, 19:16, 21:15) u četvrtom kolu A grupe. Evropski prvaci su ponovo odigrali u ritmu toplo-hladno i nekako zadržali maksimalan učinak, pa će u… »

Novi kandidat za predsednika FIFA?

Sportske.net pre 4 sata

Ekscentrični ruski političar, koji je predsednik Svetske šahovske federacije (FIDE) i koji veruje da je posetio svemirski brod razmišlja o kandidaturi za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Kirsan Iljumžinov je rekao da je… »

Od početka meseca 33.000 izbeglica stiglo u Minhen

Novi magazin pre 6 sati

Oko 33.000 tražilaca azila stiglo je na glavnu železničku stanicu Minhena od početka septembra, što je na istom nivou kao u celoj 2014. godini, saopštila je danas oblasna vlada Gornje Bavarske. Samo u toku današnjeg dana, do pet sati… »

Indija: Diplomata iz Saudijske Arabije optužen za silovanje spremačica

Blic pre 9 sati

Policija u Indiji istražuje žalbu koju su podnele dve žene iz Nepala navodeći da ih je diplomata iz Saudijske Arabije u više navrata silovao u svom domu u blizini Nju Delhija. Nevladina organizacija javila je policiji za slučaj i spasila… »

Vuk Drašković: Sudija se osramotila

Blic pre 9 sati

Viši sud u Beogradu oslobodio je juče pripadnike resora Državne bezbednosti Milan Radonjića, Ratka Romića i Stevana Bastu optužbi da su pomagali u pokušaju ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi 2000. U obrazloženju nove presude… »

Kik-bokserke čeka Sivi dom

Blic pre 9 sati

Učenice Hemijske škole koje su pretukle vršnjakinju M. I. (15) mogle bi da budu izbačene iz škole ili da pohađaju nastavu u vaspitno-popravnom domu. Radovan Isailović, otac devojčice koju su pretukle tri vršnjakinje u Kruševcu, kaže da je… »