понедељак, 29 априла, 2024
vesti online

Kinezi napokon ulažu u Hrvatsku, 30 milijuna eura u Krapinske Toplice

Već od ljeta gradit će mini vile i apartmane za goste toplica i bolnica, a planiraju graditi i dom umirovljenika.

Nakon brojnih pokušaja, kineski kapital je počeo ulaziti u Hrvatsku – tamošnji su ulagači u Zagrebu registrirali tvrtku Zhongya nekretnine, koja na raspolaganju ima 350 milijuna eura.

Tvrtka je u vlasništvu Zhongya holdinga, jednog od vodećih developera iz regije Guangdong. Prvi projekt bit će im ulaganje 30 milijuna eura u građevinske projekte u Krapinskim Toplicama, koje će u u četvrtak  predstaviti načelnik općine Ernest Svažić i  Mario Rendulić, predsjednik udruge Chinese Southeast European Business Association (CSEBA).

„Ovo je prvi kineski investitor koji je registrirao tvrtku i prenio novac u RH. Već ovog ljeta trebali bi u Krapinskim Toplicama započeti radovi na izgradnji mini-vila i apartmana, objekata vezanih smještaj gostiju toplica i bolnica. Kineski ulagači su zainteresirani i za gradnju doma umirovljenika, kao i za projekt javne garaže. Namjeravaju od sadašnjih vlasnika kupiti hotel Toplice, koji bi podigli na razinu od četiri zvjezdice“, rekao nam je Rendulić, predsjednik CSEBA. (poslovni.hr)