среда, 8 маја, 2024
vesti online

Kako povećati seksualni apetit?

 Reč afrodizijak često izaziva sumnjičavo podizanje obrva i asocira na gomilu rekla-kazala varijanti. Zato smo ovom fenomenu pristupili na osnovu naučnih analiza i otkrili da određene vrste hrane zaista zaslužuju svoju „zapaljivu“ reputaciju.
„Određene namirnice sadrže hranljive sastojke ili hemijske supstance koje pojačavaju seksualnu želju, izdržljivost i užitak“, objašnjava doktorka Sintija Mervis Votson, autor knjige Love Potions. Svaki dan se častite

ponekom od predloženih namirnica i za

nekoliko meseci trebalo bi da primetite njihovo blagotvorno dejstvo.

Špargle i avokado

Vitamin E u ovim zelenim poslasticama potpomaže lučenje hormona poput testosterona, estrogena i progesterona, koji kruže vašim krvotokom i stimulišu na seksualne nadražaje kao što su vlaženje vagine i uvećanje klitorisa.

Banane

Još jedan razlog da vas stavljanje ove falusoidne voćke u usta asocira na seks: kalijum koji banane sadrže je od vitalnog značaja za snagu mišića i zato doprinosi superintenzivnim kontrakcijama tokom orgazma.

Čokolada

Kakao sadrži feniletilamin, stimulans koji izaziva upravo onu vrstu dobrog raspoloženja i uzbuđenja u kojem nam seks zvuči kao sjajna ideja.

Ljute papričice

Sadrže kapsaicin, hemijsku supstancu koja poboljšava cirkulaciju, a to stimuliše nervne završetke i time doprinosi seksualnom uzbuđenju.

Hrana podiže energiju, poboljšava memoriju, čak deluje antidepresivno, ali najzanimljiviji je njen uticaj na ljubavni život. Izaberite svoje afrodizijačke grickalice.Ostrige

Znamo, znamo, to zvuči kao najotrcaniji kliše, ali zaista mogu da raspale želju. Ostrige su krcate cinkom, a ovaj mineral stimuliše lučenje testosterona koji se dovodi u vezu sa povećanim seksualnim apetitom.

Nar

Ova voćka svoje afrodizijačko dejstvo duguje antioksidansima koji štite zidove krvnih sudova, doprinoseći boljoj cirkulaciji koja podrazumeva i povećanu osetljivost u predelu genitalija.

Crno vino

Osim što opušta brže od masaže vrata, crno vino sadrži resveratrol, antioksidans koji stimuliše i poboljšava cirkulaciju pre i tokom seksualnog odnosa.

Losos i orasi

Bogati su omega 3 masnim kiselinama koje izrazito stimulativno deluju na proizvodnju seksualnih hormona u organizmu. Laneno i seme bundeve takođe spadaju u ovu kategoriju.

Vanila

Posle večere počastite nepca sladoledom sa ukusom vanile. Deluje kao blagi stimulans nervnih završetaka, čineći vas još osetljivijima na seksi dodire.

Lubenica

Probajte slasni martini sa lubenicom. Ova vodenasta poslastica sadrži citrulin koji dovodi do povećanja nivoa nitričnog oksida u organizmu, što izaziva opuštanje krvnih sudova i ubrzava cirkulaciju. Rezultat je brže i jače seksualno uzbuđenje.  Javorka i Petar 0114061012 0641196764