четвртак, 2 маја, 2024
DRUŠTVENE MREŽEIstaknutoVestivesti online

Izvršitelji u ulozi spasitelja ?

Foto: Shutterstock

Predložene izmene Zakona o izvršenju i obezbeđenju daće javnim izvršiteljima osnov da pomognu građanima i firmama u rešavanju problema stare i nepotpune dokumentacije prilikom upisa u katastar, saopštio je danas Republički geodetski zavod.

Istaknuto je da je na sastanku rukovodstva RGZ i Кomore javnih izvršitelja ocenjeno da problem nepotpune dokumentacije guši ceo lanac institucija koje građani moraju da prođu u postupku upisa u katastar.

„Izmenama zakona koje pripremamo dajemo mogućnost izvršiteljima da utvrđuju verodostojnost dokumentacije i pomognu građanima u celom procesu. Na taj način ćemo ubrzati celu proceduru, a građani će u zakonskom roku svoju imovinu moći da upišu u katastar nepokretnosti“, rekao je direktor RGZ-a Borko Drašković.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

Кomora javnih izvršitelja je po rečima predsednika Bojana Kostića spremna da svoje kapacitete stavi na raspolaganje za rešavanje ovog problema koji godinama unazad muči građane i privredu.

„Ovo je jedan od onih problema koji decenijama nije rešavan i vreme je da se zajedno potrudimo kako bi ljudima olakšali upis njihovih nepokretnosti u katastar“, kazao je Кostić.

Kako je saopšteno, nacrt izmena i dopuna Zakona o izvršenju i obezbeđenju uskoro će biti dostavljen Ministarstvu pravde.

BONUS VIDEO Izvršitelji pokušali da isele porodice iz čak 12 stanova na Južnom bulevaru

Izvršitelji pokušali da isele porodice iz čak 12 stanova na Južnom bulevaru
00:00
/
07:55
Izvor: TV Nova/Probudi se