четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

INSPEKTORI UHAPSILI DILERA U DVORIŠTU OSNOVNE ŠKOLE

„Ušli smo u dvorište Osnovne škole ‚Stevan Dukić‘ na Karaburmi. Bilo je puno narkomanskih špriceva, igli, krvavih tufera…

Najbolji tim na Paliluli: Boris, Mia i Aleksandar

Najbolji tim na Paliluli: Boris, Mia i Aleksandar , Foto: Ognjen Radošević

Postavili smo zasedu i čekali satima da se diler pojavi. Ušao je mladić kao od stene odvaljen i viknuo okupljenim narkomanima: ‚Ko će prvi da kupi heroin!‘. Mi smo odmah pokazali značke i krenuli da ga uhapsimo, međutim, on je pokušao da mi otme pištolj i u tom rvanju mi je slomio prst“, prepričava hapšenje Aleksandar Purković, inspektor policijske stanice Palilula. On je sa kolegama Miom Mijajlović i Borisom Ljubisavljevićem savladao i priveo maloletnog (16) narko-dilera, koga su sud i tužilaštvo pustili, a zatim, nakon pritiska javnosti, on je ponovo priveden i određen mu je pritvor.

 

Rezultati dvaput bolji

Saša Milenković, šef kriminalstičke policije Palilule, istakao je da je zahvaljujući požrtvovanom radu policajaca samo u prvih šest meseci ove godine zaplenjeno droge koliko za celu prošlu godinu. – To je pravo merilo koliko smo uspeli da poboljšamo rad. Samo heroina smo zaplenili 234 grama, a da ne pominjem koliko smo marihuane, kokaina i amfetamina zaplenili. Bilo je tu otkrivanja i labaratorija za marihuanu – navodi on.

– Kolega Boris i ja smo uspeli da ga savladamo nakon deset minuta, dok je koleginica Mia vodila računa da nas ne napadnu narkomani koji su čekali svoju dozu. I mi smo visoki i krupni, ali taj momak je i viši i teži od nas, iako ima samo 16 godina. Kada smo mu stavili lisice, prvo njegovo pitanje je bilo: „Ko me namestio?“, a i znao je kako se prezivam – kaže 29-godišnji inspektor, koji sa Miom i Borisom čini jedan od najboljih timova Palilule.
Iako se za Karaburmu kaže da je „mala Kolumbija“, inspektorka tvrdi da nije tako i da se to naselje ne razlikuje od drugih u Beogradu.
– To je malo predimenzionirana priča, ali svakako da je užas kada otkrijete da dete, jer ipak taj mladić ima samo 16 godina, diluje drogu. Kakvu on poruku šalje drugoj deci. Takođe, njemu u prvom trenutku nije određen pritvor i to je bio dodatan vetar u leđa nekim klincima, koji bi, nažalost, da postanu kao taj maloletnik – kaže policajka, koja se u slobodno vreme bavi i kik-boksom.
Boris navodi da je bilo poražavajuće kada je čuo da su se nakon puštanja narko-dilera on i njegove „kolege“ u kafiću slavile jer njima država i policija ne mogu ništa. Međutim, Aleksandar, Mia i Boris kažu da neće odustati od suzbijanja svakakvih krivičnih dela, a naročito narkomanije, koja je prava pošast među mladima.
– Imam još devet prstiju i kao i Mia i Boris idem dalje, da nastavimo tamo gde smo na trenutak zastali – rekao je Aleksandar. (ALO)