субота, 27 априла, 2024
vesti online

Хрватска полиција пуцала на комби са мигрантима, рањена деца

Zагреб – Девет особа, међу којима двоје деце, повређено је када је задарска полиција пуцала на комби у којем је било 29 миграната, углавном из Авганистана и Ирака. Задарска полиција је саопштила да је спречила покушај кријумчарења миграната на подручју Доњег Срба, где је зауставила комби са мигрантима испаливши према њему више хитаца.

Инцидент се догодио у среду око 22 сата у близини Задра, а Хина преноси да је полиција зауставила комби са мигрантима захваљујући дојави. Стање двоје деце је озбиљно, али стабилно, а седам особа је лакше повређено.

Полиција је поставила блокаду на путу да би зауставила комби који је, како тврде, у земљу ушао илагално из БиХ.  Возач, за ког се верује да је држављанин БиХ, је побегао и за њим се трага, преноси Ројтерс.

„Возач се није зауставио после неколико упозорења. Пробио је блокаду и возио према полицији. Реакција полиције је била оправдана. Они су били приморани да отворе ватру јер су им животи били у опасности”, изјавио је шеф задарске полиције Ранко Дражина. Хрватски медији наводе да су том приликом у главу рањени дечак и девојчица од 12 година, док је седам миграната повређено због вожње.

Директор задарске болнице Жељко Цулина изјавио је да је дечак примљен са прострелном раном лица и да му је метак повредио вилицу, као и да је оперисан и ван животне опасности. Девојчица је задобила повреде у пределу лица, стомака и десне руке и такође је ван животне опасности. (Танјуг),(POLITIKA)