петак, 3 маја, 2024
vesti online

Guvernerka kuka, a prima platu 550.000

Da je Jorgovanka Tabaković juče potražila stručni savet, njen javni nastup u kome plačljivo pominje porodicu psiholog bi ocenio kao “sindrom ranjenog spasioca”.

Guvernerka iznosi informacije o porodici, pravi od sebe žrtvu i traži podršku javnosti. Želi da pokaže kako njena funkcija i plata 550.000 nisu nagrada, već se ona žrtvuje

Guvernerka je juče u programu uživo na jednoj televiziji rekla da će na trenutak privatizovati svoje gostovanje i potom ispričala tužnu priču o bolesnoj svekrvi. Nakon stava o švajcarskom franku i problemima građana zaduženim u ovoj valuti, Tabakovićeva je iznenada rekla da majka njenog pokojnog muža leži u jednoj novosadskoj bolnici i da je svakodnevno obilaze unuci.
I tu ne bi bilo ničeg čudnog da “svekrvi nije prišao lekar i upitao da li je istina da ste vi svekrva naše guvernerke”, na šta je ona odgovorila: “Ne.”

– Unuci su je, začuđeni, pitali zašto je to rekla kad se zna da obožava Cicu, tako inače mene zovu privatno. Ona je odgovorila da bi se osećala ugroženom kad bi u bolnici znali da joj je svekrva guvernerke – rekla je Tabakovićeva i dodala da “nije dobro ni za njenu porodicu kad vam neko svesno nacrta metu na čelu”.

 

Zagonetna
Na pitanje da li osoba koja obavlja javnu funkciju sebi treba da dozvoli da javno ispriča tužnu privatnu priču, guvernerka je za “Blic” bila zagonetna.
– To je druga strana medalje – poručila je Tabakovićeva.

Tabakovićeva se, dakle, požalila da je pod pritiskom u momentu kad se 20.000 ljudi koji imaju kredite u švajcarcima hvata za glavu. Svoju priču obelodanila je i u vreme kada je pod pritiskom i 80.000 građana koji imaju stambeni kredit u evrima, jer ne znaju kojom brzinom će dinar da slabi i da im se povećava ratu. Ovakvo ponašanje guvernerke sagovornici “Blica” tumače kao neprimereno za visokog državnog funkcionera.  (Blic)