четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

GOOGLE UVODI NOVINE

Koje novitete sprema Google za 2017. godinu?

Koje novitete sprema Google za 2017. godinu?Izvor: REUTERS

Zbog ogromnog uticaja koji ima na svet potrošačke elektronike, važno je znati šta u kompaniji Google spremaju za nešto manje od 12 meseci koji su pred nama. Evo nekoliko područja u kojima možemo da očekujemo novitete i pomake napred.

Što možemo očekivati tokom ove godine?

Novi Pixel

Iako nije stiglo konkretno obećanje da će izbacivati novi model svake godine, moguće je da ćemo dobiti potpuno novi pametni telefon Pixel. Sadašnji modeli na tržištima su u tek nekoliko zemalja, uglavnom zato što je Google Assistant dostupan na samo nekoliko jezika.

Ni oni nisu u potpunosti proizvod Googlea: procesor je, recimo, Qualcomm Snapdragon 820. Ali, u Googleu žele da postanu potpuno nezavisni, pa stoga treba očekivati da će i u ovoj godini nastaviti da streme ka tom prilično ambicioznom cilju.

Napredniji operativni sustav (Andromeda?)

Hardver Googleu nije nepoznanica. Osim pametnih telefona, upoznati su i sa tablet, kao i personalnim računarima. Treba stoga očekivati pomake i na tom području, moguće prema platformi koja će biti zajednička za različite uređaje.

Andromeda je platforma za više sistema o kojoj se puno priča, ali dosad nismo imali prilike puno toga da vidimo konkretnog. Zamišljena je s podrškom za sve vrste uređaja, kao temelj za budući Googleov operativni sistem.

Korak prema virtuelnoj stvarnosti

Projekt Daydream otvorio je novi svet korisnicima Androida, ali zasad je tehnologija virtuelne stvarnosti još uvek prilično ograničena, a prepreka je i to što kod nekih ljudi izaziva mučninu ili glavobolje, kao i manjak atraktivnih sadržaja za Googleovu platformu. To je svojevrsna začkoljica koju u Googleu moraju da reše: bez više sadržaja nema više korisnika i obrnuto, piše tportal.

KOMENTARA 0

IZDVAJAMO

VESTI

Vučić

  • Vučić: Kosovski specijalci pokušali da miniraju prugu

VESTI

led, Dunav

  • Sante plove Dunavom, uništeni čamci i splavovi kod Keja

VESTI

SNS

  • Do Sretenja se čeka SNS, da li će Vučić biti kandidat?

VESTI

Beograd, cev, vodovod, zima, sneg

  • Vodovodna mreža najveći komunalni problem Beograda

SHOWBIZ

2Cellos

  • 2CELLOS predstavili singl „Game of Thrones“