четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

Gasovod Litvanija-Poljska Štampa | El. pošta Dogovor: Gasovod Litvanija-Poljska proradiće 2020. Tanjug | 16. 10. 2015. – 00:40h | Foto: Rojters, Ilustracija | Komentara: 1 Sporazum o izgradnji gasovoda koji će spojiti Litvaniju s Poljskom i okončati zavisnosti pribaltičkih zemalja od jednog isporučioca, odnosno Rusije potpisan je danas u Briselu, saopštila je Evropska komisija (EK). Vlade Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije, kao i EK postigle su sporazum o izgradnji gasovoda koji bi trebalo da počne da radi početkom 2020. godine, navedeno je u saopštenju. Kako prenose Ria novosti, gasovod se u saopštenju pominje pod nazivom GIPL. Gasovod će biti reverzibilan, dužine 534 kilometara, od kojih 357 kilometara na teritoriji Poljske, a 177 na teritoriji Litvanije. Početni kapacitet iz Poljske u Litvaniju će biti 2,4 milijarde kubnih metara godišnje, a iz Litvanije u Opširnije… Crna Gora je jak aspirant za članstvo u NATO Štampa | El. pošta Crna Gora Crna Gora da nastavi progres, odluka o pozivnici u NATO na ministrima Printajte Komentirajte Podijelite ◀▶<▶>1/6⇱ Isključi potpise Pin It Pročitajte i ovo Stoltenberg u Podgorici: Napredak značajan, nastaviti sa reformama NATO članstvo je mnogo šire pitanje od svakodnevne politike Srđan Janković 15.10.2015 Crna Gora je jak aspirant za članstvo u Sjevernoatlantsku alijansu saoštio je generalni sekretar NATO Jens Opširnije… Strana 1 od 1392StartPrethodna12345678910SledećaKraj

Gasovod Litvanija-Poljska

Dogovor: Gasovod Litvanija-Poljska proradiće 2020.

Sporazum o izgradnji gasovoda koji će spojiti Litvaniju s Poljskom i okončati zavisnosti pribaltičkih zemalja od jednog isporučioca, odnosno Rusije potpisan je danas u Briselu, saopštila je Evropska komisija (EK).

Vlade Poljske, Litvanije, Letonije i Estonije, kao i EK postigle su sporazum o izgradnji gasovoda koji bi trebalo da počne da radi početkom 2020. godine, navedeno je u saopštenju.
Kako prenose Ria novosti, gasovod se u saopštenju pominje pod nazivom GIPL.
Gasovod će biti reverzibilan, dužine 534 kilometara, od kojih 357 kilometara na teritoriji Poljske, a 177 na teritoriji Litvanije.

 
Početni kapacitet iz Poljske u Litvaniju će biti 2,4 milijarde kubnih metara godišnje, a iz Litvanije u

Opširnije…

Crna Gora je jak aspirant za članstvo u NATO

Crna Gora

Crna Gora da nastavi progres, odluka o pozivnici u NATO na ministrima

Crna Gora je jak aspirant za članstvo u Sjevernoatlantsku alijansu saoštio je generalni sekretar NATO Jens

Opširnije…