среда, 1 маја, 2024
vesti online

ERDOGAN: NISMO ZNALI DA JE AVION RUSKI

Turski premijer: Rusija nam je prijatelj (i oboriše im avion)

Vesti online
pre 37 minuta
Nakon što su turski lovci iznad tursko-sirijske granice oborili ruski vojni avion, premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da njegova vlada ne želi da podstiče rast tenzija sa Rusijom. – Nemamo nameru da pogoršavamo odnose sa Ruskom Federacijom. Rusija je naš prijatelj i naš sused – rekao je… »
B92: Dve "istine" - ruska i turska verzija događaja

Erdogan: Nismo znali da je avion ruski

Vesti online
pre 2 sata
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da tursko vazduhoplovstvo nije znalo da je avion ruski kada je oboren. Erdogan je rekao da su turski lovci pucali na ruski vojni avion dok se on nalazio u turskom vazdušnom prostoru, ali je on pao na teritoriju Sirije, ako su neki delovi pali u… »

RUSKA REKONSTRUKCIJA: Ovako je izgledao napad turskog F-16 na ruski Su-24 (VIDEO)

Pravda
pre 1 sat
F16 oborio Su-24 (Foto: Moevideo.net) Su-24 je pogođen raketom vazduh-vazduh nakon čega se srušio. Avion je leteo na 6000 metara visine i nalazio se na oko kilometar od turske granice. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je izveštaj o kretanju aviona koji pokazuje da Su-24 nije ulazio uvazdušni… »

Srbija svima želi stabilnost koju je sama postigla

Akter
pre 1 sat
U Zagrebu će danas biti održan samit u okviru procesa Brdo-Brioni, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je izjavio da će na skupu reći da je Srbija primer dobrog komšije i da i ostalima želi stabilnost kakvu je sama postigla u poslednje tri godine. „S pravom ću reći da… »

 

Keri naredne nedelje u Beogradu

RTS pre 3 sata

Američki državni sekretar Džon Keri boraviće naredne nedelje u Evropi i na Zapadnom Balkanu, a 3. decembra će u Beogradu učestvovati na ministarskom sastanku OEBS, saopštio je Stejt department. Kako se navodi u saopštenju, Keri će se prvo,… »

Završetak radova na pruzi Beograd – Budimpešta za dve godine

Beta pre 3 sata

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i kineski premijer Li Kećiang dogovorili su se danas da radovi na pruzi Beograd – Budimpešta moraju biti završeni u roku od dve godine, saopšteno je danas iz Vlade Srbije. Vučić i Kećiang… »

 

Tetovaže imaju terapeutsko dejstvo?

Večernje novosti pre 15 sati

Tetoviranje može da ima terapeutsko dejstvo, tvrdi američki naučnik koji je istraživao ovaj sve rasprostranjeniji fenomen. Tetoviranje može da ima terapeutsko dejstvo, tvrdi američki naučnik koji je istraživao ovaj sve rasprostranjeniji… »

Paori krenuli za Beograd, blokirani kod Čente

B92 pre 27 minuta

RTS: Paori krenuli za Beograd, blokirani kod Čente

Nezadovoljne poljoprivrednike iz Vojvodine koji su i danas sa traktorima krenuli ka Beogradu policija je zaustavila kod Čente. Foto: Tanjug Oni protestuju zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištvu. Iako je Ministarstvo… »

 

Gasprom obustavio isporuke gasa Kijevu

Press pre 46 minuta

Ruski gasni gigant Gasprom je obustavio isporuke gasa Ukrajini, budući da zvanični Kijev nije uplatio avans za nove isporuke. Ruski gasni gigant Gasprom je obustavio isporuke gasa Ukrajini, budući da zvanični Kijev nije uplatio avans za… »

Liga paora stigla pred Skupštinu

RTV pre 22 minuta

BEOGRAD, ZRENJANIN – Deo poljoprivrednika koji protestuju protiv predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu stigao je na traktorima danas u Beograd, pred Skupštinu Srbije. Reč je o predstavnicima Lige paora, koju podržava Liga… »

 

 

Sport

Jokić ponovo odličan, Voriorsi postavili rekord NBA lige

Dnevnik pre 2 sata

B92: Voriorsi dominantno do istorijskih 16-0

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa odličnim partijama u NBA ligi, pošto je u porazu svog Denvera protiv Los Anđeles Klipersa (111:94) ubacio 16 poena. Bivši krilni centar Mega Leksa je za 24 minuta na parketu Nagetsa zabeležio još… »

Trener Denvera o Jokiću: Nisam očekivao da će mi dečko koji je nosio roze dres biti starter

Blic sport pre 4 sata

Nikola Jokić je na početku sezone pokazao da je pravi NBA potencijal. Uspeo je da se izbori za mesto u startnoj postavi Denvera, a trener Nagetsa Majk Meloun imao je jedno više nego zanimljivo zapažanje. O jarkim bojama dresova Jokićevog… »

 

 

Svet

Ban Ki Mun kritikovao balkanske zemlje zbog izbeglica

Blic pre 1 sat

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun izrazio je danas zabrinutost zbog odluke nekih balkanskih zemalja da uvedu ograničenja prolaska za ekonomske migrante i naglasio da se selekcijom tražilaca azila na bazi nacionalnosti „krše… »

Dva snažna zemljotresa pogodila Peru, nema žrtava

B92 pre 4 sata

Dva jaka zemljotresa magnitude 7,6 pogodila su istočni Peru sinoć nedaleko od granice sa Brazilom, objavio je Američki geološki institut (USGS). Foto: Thinkstock Prema prvim informacijama nema žrtava ni veće materijalne štete. Dva potresa… »

 

 

Hronika

ZR: Ubio bivšu nevenčanu suprugu, pa sebe

RTV pre 2 sata

RTS: Ubio bivšu suprugu u Zrenjaninu

ZRENJANIN – U Zrenjaninu se sinoć oko 20 časova dogodilo ubistvo i samoubistvo, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu. 236. U saopštenju se navodi da je dvadesetsedmogodišnji muškarac iz Zrenjanina iz vatrenog oružja usmrtio… »

Carina zaplenila lobanju i rogove kozoroga

Politika pre 33 minuta

Carinici su prilikom kontrole robe i putnika na aerodromu „Nikola Tesla”, sprečili pokušaj krijumčarenja skeleta životinjske lobanje i para rogova, koji pripadaju zaštićenoj vrsti kozoroga Capra hircus aegagrus, saopštila je Uprava carina…. »