четвртак, 23 маја, 2024
vesti online

DRAMA NA GRANICI Turistima iz Beograda preseo put u Beč zbog OTKRIĆA U PRTLJAŽNIKU

Beogradskim turistima koji su želeli da dočekaju Novu godinu u Beču presela je ova novogodišnja odluka. Rutinska kontrola pasoša pretvorila se u mukotrpno celonoćno čekanje na granici, kada su u prtljažnjiku njihovog autobusa pronađena dva migranta.

Foto: Darko Vojnović / Tanjug

– Oko 1.10 naša grupa je stigla na prelaz Kelebija. Izašli smo iz autobusa zbog redovne pasoške kontrole, ali nam mađarski carinici nisu dali da se vratimo u njega. Sat vremena kasnije saznali smo da su u gepeku našeg vozila pronađena dva migranta – priča nam jedna razočarana putnica.

Kako kaže, i vozači i putnici bili su podjednako iznenađeni.

– Policija je privela i vozače i migrante, a onda se čekao sudski tumač. Migranti su najpre tvrdili da su se u prtljažnik uvukli u prostoru između granica, ali su na kraju priznali da su ušli na pumpi, oko kilometar od granice, gde smo pravili pauzu. Ipak, po izlasku iz Novog Sada autobus je stao na minut. Čuli smo da je nešto lupilo, no vozači su tvrdili da su nameštali ventile jer je u vozilu bilo pretoplo. Sasvim je moguće da su se muškarci sakrili tada – tvrdi ona i dodaje da im je tokom cele te peripetije na granici samo jednom dozvoljeno da odu do toaleta, dok kupovina hrane ili vode nisu dolazili u obzir. (Blic)