субота, 27 априла, 2024
IstaknutoSportVestivesti online

Đoković u četvrtfinale Sinsinatija

Đokovic preko Fokine do trećeg kola Sinsinatija

Novak Đoković savladao je u osmini finala mastersa u Sinsinatiju Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:2) i tako je zakazao duel sa Tejlorom Fricom u četvrtfinalu.

Srpski teniser će taj duel igrati kao poslednji na „Centralnom“ terenu i meč neće početi pre 2.30 po našem vremenu pa će navijači u Srbiji morati da provedu još jednu besanu noć.

Đoković protiv Monfisa nikada nije izgubio, a u ukupnom skoru nakon ovog meča vodi sa 19:0.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

Od samog starta moglo se videti da Francuz neće imati puno šansi u ovom meču, a servis je služio Novaka dobro već u prvom gemu.

To mu je omogućilo da skrati poene u svojim servis gemovima, te da napada na servisu Monfisa.

Bilo je 4:3 za srpskog tenisera kada je Novak uspeo da napravi ključni brejk u prvo setu, koji je nakon toga ubedljivo potvrdio i krenuo ka novoj pobedi.

Ujedno je bio slomljen i protivnik, pošto je Monfis lako dozvolio još jedan brejk, a zatim i još dva, te je za 24 minuta Đoković imao 5:0 u drugom setu.

Servirao je za meč, ali je previše nonšalantno prišao određenim udarcima, a Monfis je na krilima publike, koja je želela još tenisa, vratio jedan brejk.

U narednom gemu ga je „potvrdio“, ali više od toga nije dobio od Đokovića.

Svih šest dosadašnjih duela protiv Frica je dobio Đoković, uključujući i onaj u Torinu prošle godine, te svi očekujemo novi podvig srpskog tenisera.


Đoković – Monfis 6:3, 6:2