Šabić o klinici "Laza Lazarević": Vlada mora da preseče, nedopustivo da jedna državna ustanova gubi kredibilitet 1Foto: N1/screenshot

Advokat Rodoljub Šabić izjavio je u emisiji Newsnight da Vlada Srbije mora da donese odluku u vezi sa stanjem u klinici „Laza lazarević“. „Vlada mora da preseče. Nedopustiva je situacija u kojoj jedna važna državna ustanova gubi kredibilitet“, istakao je Šabić.

A povodom protesta zaposlenih saopštenjem se oglasila i uprava klinike Laza Lazarević. Navode da je grupa ljudi koja je protestovala – zapravo nekoliko bivših zaposlenih i zaposlenih na upitnom višemesečnom bolovanju.

Kako je navedeno, oni se “mogu predstavljati isključivo kao politički marginalne ličnosti koje destabilizuju rad zaposlenih“.

Podsetimo, zaposleni u bolnici „Laza Lazarević“ ranije su se obraćali za pomoć i Civilnom odboru za zaštitu ljudskih prava kojim predsedava sagovornik N1.

„Ja ne mogu pronaći bilo kakav sličan primer. Imate situaciju u kojoj su zaposleni u jednoj instituciji devet meseci u štrajku, a da Vlada Srbije ne preduzima ništa. I ne razrešava situaciju, nezavisno na koji način“, podseća Šabić.

Podseća da su nakon više meseci pokušaja iz bolnice počeli da odlaze lekari, i da je do danas otišlo nekoliko desetina lekara iz ove institucije.

Ministarstvo zdravlja je nakon zahteva zaposlenih predložilo smenu direktora, ali to nije urađeno.

„Tu prestaje svaka priča o pravu. Ali i nakon nekoliko meseci, Vlada Srbije nije postupila tako, odnosno, nije smenila direktorku. To je neobjašnjivo“, kazao je Šabić.

Dodaje da je rezultat svega potvrdio sve ono što se čulo poluzvanično, da je „Laza Lazarević“ deo nekakvog političkog sporazuma.

„Taj kome je pripala, nema kadrovsko rešenje, i došlo se do ovakve situacije. To je zaista nedopustivo“, zaključio je Šabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.