недеља, 19 маја, 2024
vesti online

Članovi MUP-a odgovorni za štetu od preko 100 miliona

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole policije, podneli su krivične prijave protiv 20 policijskih službenika iz Šapca i Loznice zbog sumnje da su nesavesnim radom u službi naneli štetu budžet Srbije za više od 100 miliona dinara, saopštilo je danas iz Ministarstvo unutrašnjih poslova.

srpska policija 650x432 Članovi MUP a odgovorni za štetu od preko 100 miliona

Sumnja se da oni od 2012. do kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje počinilaca prekršaja radi zamene izrečenih novčanih kazni u kaznu zatvora.

Na taj način, propuštajući mere i radnje koje su bili dužni da preduzmu, osumnjičeni su prouzrokovali nastupanje apsolutne zastarelosti za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je naneta šteta budžetu Srbije za 101.014.550,00 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, krivične prijave podnete su protiv policijskih službenika Policijske uprave u Šapcu, Policijske ispostave Šabac i Policijske ispostave Loznica.  (Pravda)