субота, 27 априла, 2024
vesti online

ЦГ: На леђима из Албаније кријумчарили 110 кг марихуане

PОДГОРИЦА – Подгоричка полиција ухапсила је И.П. (31) из Албаније, док за три особе трага, због сумње да су у месту Миљац – Кучка Корита, у џаковима на леђима кријумчарили око 110 килограма марихуане.

РТЦГ преноси да је полиција у истом реону нешто раније код М.М. (30) пронашла и одузела пиштољ и муницију.

„Службеници ОГБ Тузи су 13.05.2018. године око 16,00 часова, поступајући на основу оперативних сазнања, у месту Миљац – Кучка Корита, на пешачкој стази која води из Републике Албаније преко граничне линије у Црну Гору, приметили четири лица која су на леђима носила џакове и кретала се у њиховом правцу, и покушали да зауставе ова лица која су се оглушила о наређење да се зауставе, одбацила џакове и дала се у бекство”, саопштено је из Управе полиције.

Наводи се да су након краће потере полицајци су ухапсили И.П. (31) из Албаније, док су се остала три лица успела да побјегну преко албанске границе. Службеници ОГБ Тузи су о догађају обавијестили колеге из албанске граничне полиције.

„Прегледом лица места, полицијски службеници су пронашли шест јутарњих џакова у којима се налазила биљна материја тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, укупне количине око 110 кг”, казали су из полиције.

РТЦГ преноси да ће дрога бити упућена у Форензички центар на вештачења.  (Танјуг),(POLITIKA)