четвртак, 2 маја, 2024
vesti online

BOMBAŠICA U SRBIJI: Isporučuju nam džihadistkinju!

BEOGRAD – Vlasti Bosne i Hercegovine isporučiće džihadistkinju iz Kosovske Mitrovice, nakon što je uhapšena na teritoriji ove zemlje zbog sumnje da je pripadnica Islamske države, nezvanično saznaje Kurir.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Srpska državljanka Elma Đusinac (21), koja je po nalogu MUP Srbije pre tri dana uhapšena u akciji SIPA u Kalesiji na području BiH, biće proterana iz Bosne i Hercegovine u Srbiju uz zabranu ulaska na teritoriju ove zemlje u trajanju od pet godina.

U BIH još nije doneta konačna odluka o tome da li će 21-godišnja Elma Đusinac biti proterana iz te zemlje.

Radila kao kurir

– Srbija bi dalje preuzela Elmin slučaj jer ona ima srpsko državljanstvo, te ne postoji nijedan osnov da se njen slučaj ne prihvati na teritoriji Srbije. MUP Srbije i bezbednosno informativna agencija (BIA) pomno prate sve što se dešava u vezi s Elmom Đusinac, međutim, još ne postoji zvanična odluka o njenom isporučenju.

Podsećamo, Elma Đusinac je, prema izvorima MUP Srbije, bila kurir Islamske države, a imala je dvostruku ulogu: da izvršava obaveštajne zadatke i da vrbuje druge žene za ID.

Osim toga, ona je navodno i bliska saradnica Nusreta Imamovića, vehabijskog vođe iz Gornje Maoče. Bila je istrenirana za samoubilačke napade, a pretpostavlja se da je planirala da se sa suprugom Enesom Mešićem pridruži džihadistima na Bliskom istoku. (Pravda)