петак, 26 априла, 2024
vesti online

Biseri Petra Jovanovića

Ogledi Petra Jovanovića sa lekovitim biljkama

Fito terapija (nauka o lečenju i profilaktici bolesti uz pomoć lekovitih biljaka) stara je, koliko i istorija ljudske civiilizacije. Savremena medicina obavlja izuzetan posao u izvesnim kriznim situacijama; traumatske povrede, akutna bolest kao što je moždani udar, tretman opekotina, teške psihijatrijske slučajeve. U tretiranju hroničnih bolesti koje opsedaju čovecanstvo još uvek ima previše problema. Opšti je zaključak da prevenciji nije posvećena onolika pažnja koliku zaslužuje. Ideja je ovog pisanog materijala da se gleda drugačije i da se vidi kako možemo da uključimo prirodu i šta je ono prirodno u drugačijem pristupu.
Napominjem da ja nisam vaš lekar, ali sa vašim lekarom slobodno prodiskutujte o saznanjima koja otvaraju prirodne mogućnosti preventive i lečenja.
Počeću od alergije za koju sa sigurnošću mogu reći da lekovito bilje i beli luk smanjuju simptome alergije lakše nego većina lekova. Navodim biljke koje mogu biti od pomoci: hajdučka trava, divizma, kora divlje trešnje i asparagus.
Beli luk proizveden ovde gde živimo je efikasniji od uvoznog iz Kine.

Ljudi se sve više interesuju za svoje zdravlje. Podrazumeva se, ništa ne može zameniti savete i brigu lekara. Ipak, čovek se vrlo često sreće sa zdravstvenim problemima koje može sam da razreši bez pomoći lekara. Za to je potrebno predznanje koje možete steći ako redovno pratite savete Petra Jovanovića.
Neki saveti su stari više stotina godina, a drugi su rezultat poslednjih naučnih dostignuća.

Za brzu eliminaciju holesterola iz tela dobar je pektin koji se nalazi u jabukama.
Đumbir smanjuje holesterol i trigliceride koje proizvodi jetra.
Svež beli luk jesti neograničeno u kombinaciji sa medom (samo da med nije nabavljen od pčelara bez košnica), jer on snižava holesterol i razređue krv.